+ Reply to Thread
Results 1 to 4 of 4

Thread: Pipe thread

  1. #1
    Full Member Philllip's Avatar
    Using
    Mechanical 2012
    Join Date
    Oct 2012
    Location
    Gothenburg, Sweden
    Posts
    28

    Default Pipe thread

    Registered forum members do not see this ad.

    I have drawn a pipe in Autocad Mechanical. The dimensions of the pipe is Ø88,9x5,49. At the end of the pipe I want a 3" pipe thread (ISO 228-1). Is this possible in Autocad Mechanical?


    // P

  2. #2
    Super Moderator SLW210's Avatar
    Computer Details
    SLW210's Computer Details
    Operating System:
    Windows 7 PRO 64-bit
    Computer:
    IBM Lenovo
    Motherboard:
    ACPI x64
    CPU:
    Pentium(R) i5 4570 @ 3.2GHz
    RAM:
    8 GB RAM
    Graphics:
    Nvidia Quadro 600 1GB
    Primary Storage:
    300 GB
    Secondary Storage:
    650GB
    Monitor:
    2x ThinkVision 24"
    Discipline
    Multi-disciplinary
    SLW210's Discipline Details
    Occupation
    Design Draftsman
    Discipline
    Multi-disciplinary
    Details
    Mostly do drafting related to manufacturing. From doing site layouts with proposed updates, additions and renovations to be budgeted and submitted for bid, to updating and changing existing drawings to reflect maintenance and repair/revision work done on site.
    Using
    AutoCAD 2011
    Join Date
    May 2007
    Location
    South Florida, USA
    Posts
    11,795

    Default

    I moved your thread to the Mechanical & MDT Forum.
    “A narrow mind and a fat head invariably come on the same person” Zig Zigler



  3. #3
    Forum Newbie
    Using
    AutoCAD 2015
    Join Date
    Mar 2016
    Posts
    2

    Default

    Hi Philllip,
    Try the amtapethread2d command. Is that what you're after?

  4. #4
    Full Member Philllip's Avatar
    Using
    Mechanical 2012
    Join Date
    Oct 2012
    Location
    Gothenburg, Sweden
    Posts
    28

    Default

    Registered forum members do not see this ad.

    Quote Originally Posted by ButterWagon View Post
    Hi Philllip,
    Try the amtapethread2d command. Is that what you're after?
    Just what I wanted. Thanks!


    // P

Similar Threads

  1. How To Add Pipe Catalog To Pressure Pipe Networks?
    By MillerMG in forum Civil 3D & LDD
    Replies: 4
    Last Post: 22nd Dec 2014, 09:07 pm
  2. Unable to sweep object when attempting helical sweep for pipe thread
    By eKretz in forum AutoCAD 3D Modelling & Rendering
    Replies: 9
    Last Post: 24th Dec 2012, 02:26 pm
  3. Drawing a NPTF pipe thread, male and female.
    By meeboboy in forum AutoCAD Beginners' Area
    Replies: 1
    Last Post: 12th Nov 2012, 02:52 pm
  4. Replies: 3
    Last Post: 11th Jul 2012, 01:04 pm
  5. Draw a 2D Bolt and Pipe Thread
    By havox07 in forum AutoCAD 2D Drafting, Object Properties & Interface
    Replies: 9
    Last Post: 18th Jan 2011, 08:11 pm

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts