+ Reply to Thread
Results 1 to 3 of 3
  1. #1
    Forum Newbie
    Using
    AutoCAD 2014
    Join Date
    May 2016
    Posts
    2

    Default Dynamic block with stretch & array on two planes, array position errors, please help

    Registered forum members do not see this ad.

    Hi

    This is my first post on here, I'v had much benefit over the years with queries however I cannot seem to find one that will help me this time. I'm unsure as to whether this is a glitch or an error in the block?

    I need a panel drawing that can be stretched both in height and vertical. Along both edges I need a hole set in from the corner and at max 400mm ctrs between.
    I'm pretty much there, though when I add an array to the vertical edge, it throws out the hole positions on the horizontal, so when the panel is stretched on the height the holes move out of the panel, not on the edge as needed.
    Can anyone help with this issue please, has anyone had this before?
    In addition is it possible to change hole set-out on the array so they would remain at typical 400 spacing with the ends equalized? I tried midpoint on the parameter but again the holes seemed to move outside the panel when stretched. Really appreciate your help.
    Attached Files

  2. #2
    Forum Newbie
    Using
    AutoCAD 2014
    Join Date
    May 2016
    Posts
    2

    Default File attached showing the error

    Block attached showing the error I was having.
    Thanks
    Attached Files

  3. #3
    Junior Member
    Using
    AutoCAD 2016
    Join Date
    Jun 2016
    Posts
    10

    Default

    Registered forum members do not see this ad.

    Hi. The error lies in the Array Action. You placed it into Height instead of Distance2.

    Here's a simplified file.

    Regards,
    Attached Files

Similar Threads

  1. Dynamic block Chained array - force first array object to not show
    By yonderbob in forum AutoCAD 2D Drafting, Object Properties & Interface
    Replies: 1
    Last Post: 26th Feb 2016, 02:01 pm
  2. Dynamic Block w/stretch and array
    By jkoll66 in forum AutoCAD 2D Drafting, Object Properties & Interface
    Replies: 0
    Last Post: 12th Aug 2015, 03:55 pm
  3. Dynamic Block Polar Stretch and array
    By qball in forum AutoCAD Drawing Management & Output
    Replies: 9
    Last Post: 27th Jan 2014, 06:57 pm
  4. Stretch array in dynamic block - problem with default column numbers
    By JADT in forum AutoCAD Drawing Management & Output
    Replies: 1
    Last Post: 17th Jul 2013, 12:26 pm
  5. Dynamic Block stretch and array
    By LaneClare in forum AutoCAD Drawing Management & Output
    Replies: 0
    Last Post: 3rd Feb 2012, 03:55 pm

Tags for this Thread

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts