+ Reply to Thread
Results 1 to 3 of 3
  1. #1
    Full Member
    Computer Details
    SWfangirl's Computer Details
    Operating System:
    Windows 7
    Computer:
    Dell M6600
    CPU:
    Intel(R) Core (TM) i7-2760QM CPU @ 2.4Ghz
    RAM:
    12 GB
    Graphics:
    Nvidia Quadro 4000M
    Monitor:
    (2) Dell P2312H
    Discipline
    Construction
    SWfangirl's Discipline Details
    Occupation
    Electrical Designer
    Discipline
    Construction
    Details
    I help create preliminary electrical designs for large utility scale wind and solar farms.
    Using
    Map 3D 2015
    Join Date
    Mar 2011
    Location
    USA
    Posts
    32

    Default HP ZBook Studio G3

    Registered forum members do not see this ad.

    I am looking at a HP ZBook Studio G3 with the following specs:
    NVIDIA® Quadro® M1000M with 4GB dedicated GDDR5 graphics memory
    Intel® Core™ i7 Processor non vPro Label
    16 GB 2133 DDR4 SDRAM (1 DIMM)
    512 GB PCIe Z Turbo Solid-State Drive (SSD)
    15.6 inch LED Touchscreen

    Does anyone have any experience with a computer like this with Map3D or Civil 3D? If so how does it perform?

  2. #2
    Quantum Mechanic ReMark's Avatar
    Computer Details
    ReMark's Computer Details
    Operating System:
    Windows 7 Pro 64-bit
    Computer:
    Thinkmate
    Motherboard:
    Intel DX58SO2 LGA1366 X58
    CPU:
    Intel i7-960 Quad-core 3.20GHz 8MB cache
    RAM:
    12GB (3x4GB) PC3-106000 DDR3
    Graphics:
    nVidia Quadro K4200, 4GB GDDR5
    Primary Storage:
    150GB Velocipraptor 10,000 rpm
    Secondary Storage:
    none
    Monitor:
    Dell P24LLH - 24" wide screen LCD
    Discipline
    See details...
    ReMark's Discipline Details
    Occupation
    CAD Draftsman/Designer...chemical manufacturing.
    Discipline
    See details below.
    Details
    I work for a specialty chemical manufacturer. I do a little bit of everything from P&IDs to civil to architectural and structural.
    Using
    AutoCAD 2018
    Join Date
    Nov 2005
    Location
    Norwalk, CT USofA
    Posts
    46,447

    Default

    Did you compare it to any other laptops? For example...the Dell Precision 5510?
    "I have only come here seeking knowledge. Things they wouldn't teach me of in college." The Police

    Eat brains...gain more knowledge!

    I'm now a full member of the Society for the Promotion of Mediocrity in CAD. Standards? We don't need no stinkin' standards! Take whatever advice I offer and do the opposite.

  3. #3
    Super Moderator f700es's Avatar
    Computer Details
    f700es's Computer Details
    Operating System:
    Windows 7 Pro (W)/Windows 7 Home Premium (H)
    Computer:
    Dell Optiplex 9020 (W)/ Dell Inspiron 570 (H)
    Motherboard:
    Intel (W)/AMD (H)
    CPU:
    Intel Core i7-4770 quad (W)/AMD Athlon 2 X4 (H)
    RAM:
    16 GB DDR3 (W)/ 6GB DDR3 (H)
    Graphics:
    nVidia Geforce GTX 645 (W)/nVidia GF GT430 (H)
    Primary Storage:
    256 gb SSD 0/ 1TB 1 (W)/1 TB (H)
    Secondary Storage:
    Seagate FreeAgent Go 320gb
    Monitor:
    Samsung P2770HD 28" LCD and Samsung B2430 (W)/Acer 28" LCD (H)
    Discipline
    Facilities Mgmt
    f700es's Discipline Details
    Occupation
    Space Database Admin
    Discipline
    Facilities Mgmt
    Details
    Archibus Management, Space planning, Design
    Using
    AutoCAD 2017
    Join Date
    Sep 2002
    Location
    Winston-Salem, NC - USA
    Posts
    5,549

    Default

    Registered forum members do not see this ad.

    The quadro is over spec'ed for AutoCAD work imho. A GTX based unit will save some $$ and you should see no difference in performance. A touchscreen is also overkill unless the laptop is a convertible (screen flips over). I recently (last year) bought an Asus N550JK laptop (i7 quad, 16gb, 256 ssd, 2gb GTX 850/Intel 4600 w/touch screen) and I really don't use the touch screen at all. It runs Revit, AutoCAD Arch, Acad, PS and Illustrator with no issue.

    What I like on the HP:
    6th gen core i7
    16gb DDR4
    3840 x 2160 available screen res

    Still gun shy on HP pc products myself. Not a bad looking unit.
    Please do not PM me with CAD questions. Post your question on the forum. Our users are the best out there and you'll get the best possible answer to your question.

    - http://f700es.deviantart.com/gallery/ -


Similar Threads

  1. 3D Studio VIZ R2
    By skkdon in forum 3D Modelling
    Replies: 2
    Last Post: 15th Jan 2016, 05:31 pm
  2. 3D Studio Max
    By GemmaEBaird in forum 3ds Max General
    Replies: 3
    Last Post: 14th Jan 2015, 08:55 pm
  3. 3d studio
    By CADgirl in forum AutoCAD 3D Modelling & Rendering
    Replies: 3
    Last Post: 18th Oct 2007, 08:56 pm
  4. Bug with studio max 7
    By Ruivo in forum AutoCAD 3D Modelling & Rendering
    Replies: 1
    Last Post: 15th Sep 2005, 07:42 pm
  5. 3d Studio Max 6
    By Bucky in forum 3D Modelling
    Replies: 5
    Last Post: 10th Sep 2004, 12:47 am

Tags for this Thread

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts