+ Reply to Thread
Page 6 of 6 FirstFirst ... 4 5 6
Results 51 to 54 of 54
  1. #51
    Quantum Mechanic ReMark's Avatar
    Computer Details
    ReMark's Computer Details
    Operating System:
    Windows 7 Pro 64-bit
    Computer:
    Thinkmate
    Motherboard:
    Intel DX58SO2 LGA1366 X58
    CPU:
    Intel i7-960 Quad-core 3.20GHz 8MB cache
    RAM:
    12GB (3x4GB) PC3-106000 DDR3
    Graphics:
    nVidia Quadro K4200, 4GB GDDR5
    Primary Storage:
    150GB Velocipraptor 10,000 rpm
    Secondary Storage:
    none
    Monitor:
    Dell P24LLH - 24" wide screen LCD
    Discipline
    See details...
    ReMark's Discipline Details
    Occupation
    CAD Draftsman/Designer...chemical manufacturing.
    Discipline
    See details below.
    Details
    I work for a specialty chemical manufacturer. I do a little bit of everything from P&IDs to civil to architectural and structural.
    Using
    AutoCAD 2018
    Join Date
    Nov 2005
    Location
    Norwalk, CT USofA
    Posts
    46,500

    Default

    Registered forum members do not see this ad.

    We place all text and dimensions in the paper space layout. Heights of text/dimensions are set to real world dimensions. It is unnecessary to set the dim scale factor. The only real concern is to make sure all dimensions are associative which is NOT the same as annotative. We've been doing this for quite some time and haven't encountered any problems.
    "I have only come here seeking knowledge. Things they wouldn't teach me of in college." The Police

    Eat brains...gain more knowledge!

    I'm now a full member of the Society for the Promotion of Mediocrity in CAD. Standards? We don't need no stinkin' standards! Take whatever advice I offer and do the opposite.

  2. #52
    Forum Deity rkent's Avatar
    Computer Details
    rkent's Computer Details
    Operating System:
    WIN7 PRO 64bit
    Computer:
    Dell OptiPlex 7020
    CPU:
    i7 4790 3.6GHz
    RAM:
    16GB, 1600MHz, DDR3 non-ECC 2x8GB
    Graphics:
    AMD Radeon 2GB
    Primary Storage:
    Samsung 480Gb SSD
    Monitor:
    Dell 24" FS (2x)
    Discipline
    Mechanical
    rkent's Discipline Details
    Occupation
    Facilities Design - Semi-conductor manufacturing
    Discipline
    Mechanical
    Details
    Designer: Process Piping, P&ID's, Machine Part Design, Planning / General Arrangement. Facilities Management. Drafting: Electrical, Controls, Architectural.
    Using
    Mechanical 2017
    Join Date
    Nov 2007
    Location
    Lat:35, Long:-106, Elev: 5164'
    Posts
    4,579

    Default

    Quote Originally Posted by kashbg View Post
    How many of you guys prefer to place dims in Paper Space.

    I am asking because I had a go and encountered a slight inconvenience.

    If I use a particular Non-Anno Dim Style in Paper Space and I have 3 different viewports set at different scales (1:100mm, 1:50mm and 1:10mm), then to actually have the correct Dim Text reading, I would have to select all dims within each vewport and set "Dim scale linear" to 100 for the 1:100 viewport, 50 for the 1:50 viewport and 10 for the 1:10mm viewport.
    Is this how you do it or am I missing something?
    Make sure DIMASSOC is set to 2, sounds like yours is set to 1.
    Sometimes there's a man... I won't say a hero, 'cause, what's a hero? But sometimes, there's a man. And I'm talkin' about the Dude here. Sometimes, there's a man, well, he's the man for his time and place. He fits right in there. And that's the Dude, in Los Angeles. - The Stranger, The Big Lebowski

  3. #53
    Luminous Being RobDraw's Avatar
    Using
    MEP 2017
    Join Date
    Apr 2007
    Location
    Connecticut, USA
    Posts
    5,169

    Default

    I much prefer doing annotations in model space for no other reason than convenience.
    Drafting is a breeze.

  4. #54
    Junior Member
    Using
    AutoCAD 2017
    Join Date
    Sep 2016
    Posts
    18

    Default

    Registered forum members do not see this ad.

    Quote Originally Posted by rkent View Post
    Make sure DIMASSOC is set to 2, sounds like yours is set to 1.
    Thanks "rkent", your were right, my dimassoc was set to 1.
    Problem solved.
    Thanks

Similar Threads

  1. SCALE routine to explode and scale dimensions...
    By lamensterms in forum AutoLISP, Visual LISP & DCL
    Replies: 17
    Last Post: 1st May 2014, 02:17 am
  2. Dimensions at 1:2 scale
    By beeb in forum AutoCAD Beginners' Area
    Replies: 1
    Last Post: 8th Dec 2009, 05:45 am
  3. Dimensions/Scale/Help
    By shellb in forum AutoCAD Beginners' Area
    Replies: 8
    Last Post: 1st Nov 2007, 10:16 pm
  4. scale/dimensions
    By eddie57 in forum AutoCAD Beginners' Area
    Replies: 2
    Last Post: 27th Dec 2005, 08:15 pm
  5. Dimensions don't scale to Viewport scale
    By brooksn in forum AutoCAD Drawing Management & Output
    Replies: 4
    Last Post: 6th Jul 2005, 06:18 pm

Tags for this Thread

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts