+ Reply to Thread
Page 1 of 2 1 2 LastLast
Results 1 to 10 of 14
  1. #1
    Full Member
    Using
    AutoCAD 2010
    Join Date
    Apr 2011
    Posts
    76

    Default CUI - Mouse Button modify

    Registered forum members do not see this ad.

    Hi, I would like to know if there is a macro for Shortcut Menu? I would like to modify Button 3 (Transparent Orbit as of now) to be my Shortcut Menu. I use Mouse 2 as my Enter button so it is unchecked in the User Preferences. Thanks in advance.

  2. #2
    Luminous Being Dadgad's Avatar
    Using
    AutoCAD 2013
    Join Date
    Nov 2011
    Location
    At the confluence of worthlessness & invaluability
    Posts
    5,973

    Default

    If you are unfamiliar with it, you might want to check out time-sensitive right-click.
    It enables you to combine the ENTER command, and or, access the Shortcut menu easily on the fly.
    Attached Images
    Volume and repetition do not validate opinions forged in the absence of thought.

  3. #3
    Full Member
    Using
    AutoCAD 2010
    Join Date
    Apr 2011
    Posts
    76

    Default

    Over the years I got used to using the right click button for ENTER. But I would like to modify the CUI to see if I can modify the Mouse Buttons>Button 3 to be the Shortcut menus like when you Right click a wall and it gives you the options to Edit wall style, or Edit object display, etc. ... I tried to attach a picture here but it won't let me do it

  4. #4
    Super Member
    Computer Details
    tombu's Computer Details
    Operating System:
    Windows 7 64-bit
    Computer:
    Dell
    Discipline
    Civil
    tombu's Discipline Details
    Occupation
    Design Analyst
    Discipline
    Civil
    Details
    Small Street & Stormwater projects. Traffic Calming and other issues.
    Using
    Civil 3D 2018
    Join Date
    Dec 2010
    Location
    Tallahassee, FL USA
    Posts
    729

    Default

    Quote Originally Posted by Dj_T_Rex2002 View Post
    Over the years I got used to using the right click button for ENTER. But I would like to modify the CUI to see if I can modify the Mouse Buttons>Button 3 to be the Shortcut menus like when you Right click a wall and it gives you the options to Edit wall style, or Edit object display, etc. ... I tried to attach a picture here but it won't let me do it
    CUI → Mouse Buttons
    Click
    Shift+Click
    Ctrl+Click
    Ctrl+Shift+Click

  5. #5
    Full Member
    Using
    AutoCAD 2010
    Join Date
    Apr 2011
    Posts
    76

    Unhappy Doesn't work for me

    Quote Originally Posted by Dadgad View Post
    If you are unfamiliar with it, you might want to check out time-sensitive right-click.
    It enables you to combine the ENTER command, and or, access the Shortcut menu easily on the fly.
    I did what you showed in the pic but it only drags the object rather than displaying the menu

  6. #6
    Super Member
    Computer Details
    tombu's Computer Details
    Operating System:
    Windows 7 64-bit
    Computer:
    Dell
    Discipline
    Civil
    tombu's Discipline Details
    Occupation
    Design Analyst
    Discipline
    Civil
    Details
    Small Street & Stormwater projects. Traffic Calming and other issues.
    Using
    Civil 3D 2018
    Join Date
    Dec 2010
    Location
    Tallahassee, FL USA
    Posts
    729

    Default

    Quote Originally Posted by Dj_T_Rex2002 View Post
    I did what you showed in the pic but it only drags the object rather than displaying the menu
    Quick click for Enter and slightly longer click for the menu. You can set the delay in milliseconds. Don't drag the mouse! They added it as a feature to move objects, but not many care for it.

  7. #7
    Super Member
    Computer Details
    tombu's Computer Details
    Operating System:
    Windows 7 64-bit
    Computer:
    Dell
    Discipline
    Civil
    tombu's Discipline Details
    Occupation
    Design Analyst
    Discipline
    Civil
    Details
    Small Street & Stormwater projects. Traffic Calming and other issues.
    Using
    Civil 3D 2018
    Join Date
    Dec 2010
    Location
    Tallahassee, FL USA
    Posts
    729

    Default

    Quote Originally Posted by Dadgad View Post
    If you are unfamiliar with it, you might want to check out time-sensitive right-click.
    It enables you to combine the ENTER command, and or, access the Shortcut menu easily on the fly.
    2nd that! I've had it on since it was introduced.

  8. #8
    Full Member
    Using
    AutoCAD 2010
    Join Date
    Apr 2011
    Posts
    76

    Default Ok I see the confusion

    Ok what I am trying to do is bring the object selected right click option. If you set the "Right-Click Customization" to Shortcut Menu on all, then select a wall and right click it bring an option to be able to modify that wall. That's why I said that it drags cause I select the object and then hold right click and does nothing. I want to bring that object's menu ... wish I could insert a picture but every time I hit the "upload file" it doesn't do it

  9. #9
    Super Member
    Computer Details
    tombu's Computer Details
    Operating System:
    Windows 7 64-bit
    Computer:
    Dell
    Discipline
    Civil
    tombu's Discipline Details
    Occupation
    Design Analyst
    Discipline
    Civil
    Details
    Small Street & Stormwater projects. Traffic Calming and other issues.
    Using
    Civil 3D 2018
    Join Date
    Dec 2010
    Location
    Tallahassee, FL USA
    Posts
    729

    Default

    Quote Originally Posted by Dj_T_Rex2002 View Post
    Ok what I am trying to do is bring the object selected right click option. If you set the "Right-Click Customization" to Shortcut Menu on all, then select a wall and right click it bring an option to be able to modify that wall. That's why I said that it drags cause I select the object and then hold right click and does nothing. I want to bring that object's menu ... wish I could insert a picture but every time I hit the "upload file" it doesn't do it
    As long as "Shortcut menus in drawing area" and "Turn on time-sensitive right-click" are checked they should function fine. You can add Shortcut Menus, but they are for an AutoCAD object like Line, Arc, or LWPline. There are also Shortcut Menus for multiples of the same object as well since many options for multiple objects are different than you have for a single one.

    Is the "wall" you mentioned a line, polyline or some other object?

  10. #10
    Full Member
    Using
    AutoCAD 2010
    Join Date
    Apr 2011
    Posts
    76

    Default

    Registered forum members do not see this ad.

    I use AutoCAD Architecture 2015 so it's a wall... I guess it's a 3D wall

Similar Threads

  1. Edit Text button on the Modify II toolbar
    By Numerics in forum AutoCAD Beginners' Area
    Replies: 7
    Last Post: 28th Apr 2010, 02:19 am
  2. Which mouse button is which ?!
    By Emile in forum AutoCAD Beginners' Area
    Replies: 1
    Last Post: 13th Feb 2009, 02:44 pm
  3. 4 Button Mouse Set-up
    By titan1122 in forum Hardware & Operating Systems
    Replies: 3
    Last Post: 22nd Jul 2008, 04:50 pm
  4. Setting middle mouse button as F3 button
    By alerch in forum AutoCAD Drawing Management & Output
    Replies: 5
    Last Post: 1st Aug 2006, 10:04 pm
  5. Right Mouse Button
    By Blondie in forum AutoCAD Beginners' Area
    Replies: 14
    Last Post: 2nd May 2006, 01:58 pm

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts