+ Reply to Thread
Page 1 of 2 1 2 LastLast
Results 1 to 10 of 15
  1. #1
    Full Member jaff's Avatar
    Computer Details
    jaff's Computer Details
    Operating System:
    Windows 10 Professional
    Computer:
    Dell OptiPlex 5040
    Motherboard:
    Version 10.0.10586 Build 10586
    CPU:
    Processor Intel(R) Core(TM) i5-6500 CPU @ 3.20GHz, 3192 Mhz, 4 Core(s), 4 Logical Processor(s)
    RAM:
    Installed Physical Memory (RAM) 4.00 GB
    Graphics:
    Adapter Type AMD Radeon Graphics Processor (0x6610), Advanced Micro Devices, Inc. compatible
    Primary Storage:
    Size 453.24 GB NTFS (486,661,943,296 bytes)
    Monitor:
    Dell E2213H
    Discipline
    Structural
    jaff's Discipline Details
    Occupation
    Engineer
    Discipline
    Structural
    Details
    Residencial Design, Low Rise Building Design
    Using
    AutoCAD LT 2017
    Join Date
    Jun 2013
    Location
    S.F. Bay Area
    Posts
    60

    Default Zero feet and Zero in suppression

    Registered forum members do not see this ad.

    Does any one knows how to suppress zeros in dimension dialog boxes? For example, for the dimension style (Se_DIM-12) the text height reads 0'-0 3/32" and I want it to read 3/32" (eliminate all the zeros) as in dimension style (DIM-12). See attached screen shots.
    Attached Images

  2. #2
    Luminous Being RobDraw's Avatar
    Using
    MEP 2017
    Join Date
    Apr 2007
    Location
    Connecticut, USA
    Posts
    5,169

    Default

    Did you check the units tab?
    Drafting is a breeze.

  3. #3
    Full Member jaff's Avatar
    Computer Details
    jaff's Computer Details
    Operating System:
    Windows 10 Professional
    Computer:
    Dell OptiPlex 5040
    Motherboard:
    Version 10.0.10586 Build 10586
    CPU:
    Processor Intel(R) Core(TM) i5-6500 CPU @ 3.20GHz, 3192 Mhz, 4 Core(s), 4 Logical Processor(s)
    RAM:
    Installed Physical Memory (RAM) 4.00 GB
    Graphics:
    Adapter Type AMD Radeon Graphics Processor (0x6610), Advanced Micro Devices, Inc. compatible
    Primary Storage:
    Size 453.24 GB NTFS (486,661,943,296 bytes)
    Monitor:
    Dell E2213H
    Discipline
    Structural
    jaff's Discipline Details
    Occupation
    Engineer
    Discipline
    Structural
    Details
    Residencial Design, Low Rise Building Design
    Using
    AutoCAD LT 2017
    Join Date
    Jun 2013
    Location
    S.F. Bay Area
    Posts
    60

    Default

    Yes, I check the box for the Zero suppression but I do not think it has to do with this. I think is a system variable set or some type of setting that needs to be modified in the drawing.

  4. #4
    Luminous Being RobDraw's Avatar
    Using
    MEP 2017
    Join Date
    Apr 2007
    Location
    Connecticut, USA
    Posts
    5,169

    Default

    That's it. You need to update the dimensions for the change to take affect.
    Drafting is a breeze.

  5. #5
    Full Member jaff's Avatar
    Computer Details
    jaff's Computer Details
    Operating System:
    Windows 10 Professional
    Computer:
    Dell OptiPlex 5040
    Motherboard:
    Version 10.0.10586 Build 10586
    CPU:
    Processor Intel(R) Core(TM) i5-6500 CPU @ 3.20GHz, 3192 Mhz, 4 Core(s), 4 Logical Processor(s)
    RAM:
    Installed Physical Memory (RAM) 4.00 GB
    Graphics:
    Adapter Type AMD Radeon Graphics Processor (0x6610), Advanced Micro Devices, Inc. compatible
    Primary Storage:
    Size 453.24 GB NTFS (486,661,943,296 bytes)
    Monitor:
    Dell E2213H
    Discipline
    Structural
    jaff's Discipline Details
    Occupation
    Engineer
    Discipline
    Structural
    Details
    Residencial Design, Low Rise Building Design
    Using
    AutoCAD LT 2017
    Join Date
    Jun 2013
    Location
    S.F. Bay Area
    Posts
    60

    Default

    I did update the dimension but the values in the dialog box remain the same (0'-0 1/16" will not change to 1/16") it is not a big deal because my dimensions work fine is just annoying to me. I like to see things clean.

  6. #6
    Luminous Being RobDraw's Avatar
    Using
    MEP 2017
    Join Date
    Apr 2007
    Location
    Connecticut, USA
    Posts
    5,169

    Default

    Please post a file that is misbehaving. It should be working.
    Drafting is a breeze.

  7. #7
    Luminous Being Dadgad's Avatar
    Using
    AutoCAD 2013
    Join Date
    Nov 2011
    Location
    At the confluence of worthlessness & invaluability
    Posts
    5,976

    Default

    On the Primary Units tab, set your Units format as Fractional, and select Leading Zero suppression, as shown in the screenshot...

    You may want to also apply Leading zero suppression in your angular dimensions.
    Attached Images
    Last edited by Dadgad; 16th Dec 2016 at 11:11 am.
    Volume and repetition do not validate opinions forged in the absence of thought.

  8. #8
    Luminous Being RobDraw's Avatar
    Using
    MEP 2017
    Join Date
    Apr 2007
    Location
    Connecticut, USA
    Posts
    5,169

    Default

    That's one way. There are others. Funny thing is the images in the OP appear as though the zeros are being suppressed. I bet he was modifying the wrong dimstyle.
    Drafting is a breeze.

  9. #9
    Super Moderator SLW210's Avatar
    Computer Details
    SLW210's Computer Details
    Operating System:
    Windows 7 PRO 64-bit
    Computer:
    IBM Lenovo
    Motherboard:
    ACPI x64
    CPU:
    Pentium(R) i5 4570 @ 3.2GHz
    RAM:
    8 GB RAM
    Graphics:
    Nvidia Quadro 600 1GB
    Primary Storage:
    300 GB
    Secondary Storage:
    650GB
    Monitor:
    2x ThinkVision 24"
    Discipline
    Multi-disciplinary
    SLW210's Discipline Details
    Occupation
    Design Draftsman
    Discipline
    Multi-disciplinary
    Details
    Mostly do drafting related to manufacturing. From doing site layouts with proposed updates, additions and renovations to be budgeted and submitted for bid, to updating and changing existing drawings to reflect maintenance and repair/revision work done on site.
    Using
    AutoCAD 2011
    Join Date
    May 2007
    Location
    South Florida, USA
    Posts
    11,819

    Default

    RobDraw, Dadgad, I think you both have completely missed the question. The OP wants to suppress the zeros in the dialog box, not in the dimensions.

    Mine stay if I type in just 3/32", 1/8", etc. (or even .09375 or .125), though they default to leading zeros and will return if I just delete the zeros from what is the default. Not sure what drives the zero displays in the dialog boxes.
    “A narrow mind and a fat head invariably come on the same person” Zig Zigler



  10. #10
    Luminous Being Dadgad's Avatar
    Using
    AutoCAD 2013
    Join Date
    Nov 2011
    Location
    At the confluence of worthlessness & invaluability
    Posts
    5,976

    Default

    Registered forum members do not see this ad.

    Quote Originally Posted by SLW210 View Post
    RobDraw, Dadgad, I think you both have completely missed the question. The OP wants to suppress the zeros in the dialog box, not in the dimensions.

    Mine stay if I type in just 3/32", 1/8", etc. (or even .09375 or .125), though they default to leading zeros and will return if I just delete the zeros from what is the default. Not sure what drives the zero displays in the dialog boxes.
    SLW, yeah, having reread the thread, I believe you are correct.

    Rob in his screenshots, the dimension on the right side diagonal edge is displaying the unwanted leading zero.

    Now that I think I misread the problem, this doesn't really seem like a big problem, since as the OP says his actual dimensions are fine.
    I mistakenly thought THEIR display was the problem.
    Volume and repetition do not validate opinions forged in the absence of thought.

Similar Threads

  1. Suppression of Command Line Activity During Lisp Processing
    By abra-CAD-abra in forum AutoLISP, Visual LISP & DCL
    Replies: 5
    Last Post: 21st Jan 2015, 10:25 am
  2. From feet to meters
    By kililio in forum Revit General
    Replies: 5
    Last Post: 13th Mar 2013, 07:30 am
  3. Pasteclip Dialog Window Suppression
    By Bill Tillman in forum AutoLISP, Visual LISP & DCL
    Replies: 12
    Last Post: 12th Apr 2012, 06:35 pm
  4. Displaying Decimal Feet -- Entering Feet and Inches
    By Ethos Erlanger in forum AutoCAD General
    Replies: 9
    Last Post: 31st May 2011, 09:36 pm
  5. Zero suppression setting is not saved in dimension style
    By Autodesk in forum AutoCAD RSS Feeds
    Replies: 0
    Last Post: 16th Feb 2007, 02:11 am

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts