Jump to content

Search the Community

Showing results for tags 'hatch'.



More search options

  • Search By Tags

    Type tags separated by commas.
  • Search By Author

Content Type


Forums

  • CADTutor
    • News, Announcements & FAQ
    • Feedback
  • AutoCAD
    • AutoCAD Beginners' Area
    • AutoCAD 2D Drafting, Object Properties & Interface
    • AutoCAD Drawing Management & Output
    • AutoCAD 3D Modelling & Rendering
    • AutoCAD Vertical Products
    • AutoCAD LT
    • CAD Management
    • AutoCAD Bugs, Error Messages & Quirks
    • AutoCAD General
    • AutoCAD Blogs
  • AutoCAD Customization
    • The CUI, Hatches, Linetypes, Scripts & Macros
    • AutoLISP, Visual LISP & DCL
    • .NET, ObjectARX & VBA
    • Application Beta Testing
    • Application Archive
  • Other Autodesk Products
    • Autodesk 3ds Max
    • Autodesk Revit
    • Autodesk Inventor
    • Autodesk Software General
  • Other CAD Products
    • BricsCAD
    • SketchUp
    • Rhino
    • SolidWorks
    • MicroStation
    • Design Software
    • Catch All
  • Resources
    • Tutorials & Tips'n'Tricks
    • AutoCAD Museum
    • Blocks, Images, Models & Materials
    • Useful Links
  • Community
    • Introduce Yourself
    • Showcase
    • Work In Progress
    • Jobs & Training
    • Chat
    • Competitions

Find results in...

Find results that contain...


Date Created

  • Start

    End


Last Updated

  • Start

    End


Filter by number of...

Found 78 results

  1. Hi, I 'm new to this forum. I hope I could find an answer to my question. I exported a dwg as .EPS and opened it up in Illustrator. Everything is fine except from the hatch, which looks like this: and below is how it normally looks like in Autocad. I tried exploding the hatches and exporting to EPS again, but no change. I am using Acad2013 (mac) and I 've experienced this again in previous mac versions. I haven't tried in windows. Finally, I noted that although most hatches get messed up, there are a couple that don't(confusing right?). I would greatly appreciate some help.
  2. I want to write my own hatch command. (AutoCAD 2011) In that, I want user to create the hatch manually and then process the hatch object created by the user in my command. Manually, when you type hatch command at the command prompt: "When the ribbon is active, the Hatch Creation contextual tab is displayed. When the ribbon is off, the Hatch and Gradient dialog box is displayed." (from Acad help). However the (command "hatch") statement does not activate the contextual tab even when the ribbon is active. I have tested all combinations with -hatch, -bhatch, cmddia and PAUSE, but without success. Is this 'incomplete' work by AutoCAD Development team? Is there a way to activate the contextual tab using Lisp after (command "xxx") statement? I have searched the forum but could not find anything related. Please help.
  3. Does an AutoCAD drawing store the list of hatch pattern names used in the drawing? I explored NamedObjDict but I could not find anything. I want to extract the list into a text (or xl) document for further use. Thanks for any help.
  4. I was wondering if there was a simpler way then coding to create custom hatch patterns. I would also like to know if there is a way to save something as a symbol for later projects. Thanks for any help you can provide.
  5. Hello, I'm using Autocad Architecture 2008 and no matter what I seem to do in Materials Definitions, Style Manager, or Display Manager I cannot get the surface hatch to display on slab edges. Any help would be appreciated. Thanks! img, #cubbies-overlay{ -moz-transition-property: margin, box-shadow, z-index; -moz-transition-duration: 0.1s; -webkit-transition-property: margin, box-shadow, z-index; -webkit-transition-duration: 0.1s; } .cubbies-selected{ z-index: 9999; box-shadow: 3px 3px 8px -1px blue !important; cursor: pointer !important; margin: -3px 3px 3px -3px; } .cubbies-selected:active{ box-shadow: 2px 2px 5px -1px darkblue !important; margin: -1px 1px 1px -1px; } #cubbies-overlay{ position: fixed; z-index: 9999; bottom: 30px; left: 30px; box-shadow: 0 2px 3px rgba(0,0,0,0.; border: none; } #cubbies-overlay:hover{ box-shadow: 0 2px 3px rgb(0,0,0); }
  6. Well, I've been working on this document the last year or so. Hatches were working just great. I passed it on to a friend so he would help me with some details, which included shadows (lots of hatches). When he gave it back to me, I continued to work on it and now suddendly my hatches don't work, at all. I click hatch everything looks normal then I proceed to select objects/pick points and I click enter and it appears to be fine except no hatch shows up. I've tried different types of hatch, scales, etc. Why is this happening? What should I do? At moments I find myself copying hatches already done and altering them by dragging corners to fit new places but this is quite time consuming. Any suggestions or ideas? I must say my friend's version was I think autocad 2011 or 2010 and mine is 2012. Could this be the reason?
  7. barry2104

    how to delete a hatch island?!

    i opened up a drawing which had a hatch over an area, and after deleting some text from within the hatch extents, found that the hatch didn't ignore the text & put the hatch behind it, rather, it created an island around the text to avoid a hatch/text clash. I've removed a few pieces of such texts, and now have a bunch of rectangular holes in my hatch where the texts used to be. How can I remove these islands completely without having to rehatch the whole thing again? (I realise I could simply minimise the size of the island by picking the four corners/vertices of the hatch and bringing them closer together, but this is a messy solution) Thanks in advance
  8. In AutoCAD 2008 I couldn't put multileaders in hatched areas. When I added the multileader to the hatch objects, the hatch disappeared in a triangle defined by the text width and the arrowhead. Useless. In AutoCAD 2011 I can't put multileaders in hatched areas, but for a different reason. With a Circle block for content, the hatch uses the circle as a boundary, which is okay, but then it uses the text inside as another boundary. The text itself becomes hatched! Still useless. I can give a background mask to a text multileader, why not a block multileader?
  9. wirty91

    Hatching and gaps

    Hey! I have tried to search solution to this gap problem but with no success. AutoCAD generates gaps to my drawing, sometimes there is NO gap and then it says there is when I'm selection new are to hatch (puts the red circle to old place where it didn't earlier say there is gap!). I have tried to use Gap Tolerance tool first with value of 10 but it didn't work. After that I changed it to 1000 and it worked but the hatch area wasn't good. I also tried to pull line over other and trim it, didn't work either. Used also join but it didn't work... I have used object snap always when I drew the picture. I have zoomed as much I can and there is no gaps. I'm so confused! What to do? Thanks in advance! Uploaded with ImageShack.us Uploaded with ImageShack.us
  10. Hi there! I've got a drawing in Acad 2010 which consist of about 6000 lines. The image is a ship, and I need the drawing to insert in a HMI screen. Now my problem: The accomedation of the ship is white, as is the background of the sheet. I need the drawing with a black background, but want to keep the white color of the accomedation of the ship. When I change the backgroundcolor of the sheet to black, the white areas inside the drawing will also change into black. If I trie to hatch the white areas inside the drawing the program gives a messages that there are to many open bounderies. I tried to make a blok of the drawing and move it on a black square, but then again the white areas will turn black. So for short: How can I make the white areas non-transparent without using the hatch-command????? Thanks in advance!!
  11. amelia283

    Hatch Issues

    Hey all, I am running Civil 3D 2010. I have hatch a bunch of areas with the gravel pattern hatch. However, they are at different scales. When I try to change the scale I get a totally different hatch pattern. I have attached a screen shot showing my problem. Hatch picture.pdf Thanks!
  12. I have existing drawings that I copy and manipulate into new ones. I have a drawing of a conveyor line that has some segments "highlighted" with a yellow hatch that appears to follow a single line. The conveyor layout has been changed. So I need to update the drawing for the new layout. I'm wondering how this was drawn. I cannot explode the hatch to copy parts of it. I'm thinking there was probably a simple way to get the hatch to follow the drawn line. Putting boundaries around the drawn line to hatch in would be rather time consuming. Is there a simple function I don't know about?
  13. Hey, I have a hatch (ANSI31) enclosed by a closed polyline. Whenever I change the hatch from ANSI31 to GRAVEL some of the hatch shows up outside the boundary. The Polyline consists of both arcs and line segments, and the hatching errors are occurring within the radius of the arc segments. Changing it from Associative to Non Associative makes no change. I am using AutoCAD 2011.
  14. Before I go down a long road of frustration ...... Can I hatch a 3D solid surface? Do I have to create a 3D face on top of it beforehand? Would like some tips on how to begin. (I know how to hatch in Acad LT). Thnx
  15. Hello everybody, as most of you know, a drawing file has tables containing linetypes, etc. so there is no need to have acad.lin or acadiso.lin to get definition of loaded linetypes. I find out this is also correct for hatch patterns, i.e. if you use a hatch pattern to hatch a boundary, even after deleting the HATCH object, definition of the pattern remains in the drawing. My questions are: 1- How is it possible to get these hatch pattern definitions? (for linetypes AutoLISP functions (tblobjname), (tblnext), etc. work well, but for patterns not.) 2- How can one purge them out of drawing? Thanks in advance
  16. How can it be that a hatch object has no area property? Using the AREA command, it says the object has no area. None shown in properties. None listed using vlisp (vla-get-Area Obj). I have seen this before, but could never figure out why or how it happens. Any thoughts?
  17. ?:oops:Hello I am still really new at CAD and was hoping someone could help me. I am trying to convert a drawing to PDF but I keep losing the hatch in the conversion. Is this normal? Can the hatch be converted to PDF with the rest of the drawing? Please help! ?:?
  18. Hello everyone; I hope you are enjoying the warmer temps, at least we here in the Vancouver Canada area are, it's only been about 7 months. Anyways my question has to do with hatches. I have downloaded a hatch file called ansi38. When I access this file from the design centre all 202 hatches load onto the right side of the design centre screen to display what is inside the file. I can drag any of these hatches onto my screen and onto an object but I cannot access the hatch editor, some error. I see that the ansi38 file is loaded into the "custom tab of the hatch type/custom hatch palette because it resides with the acad.PAT and ansi.PAT files but oddly enough only the standard ansi38 hatch is visible on the preview screen on the right of the hatch pattern palette. No matter what I do to the acad.PAT or ansi.PAT files I cannot load the desired hatches from inside the ansi38.PAT file. What am I doing wrong and why can I see the hatches inside the ansi38.PAT file from the design centre but cannot access them any other way. If anyone can help I would appreciate it.Note: All of the hatch codes inside the ansi38.PAT file are visible insode Notepad just like the acad.PAT and ansi.PAT files.I'm using AutoCAD 2010. Thanks
  19. Greetings everyone. I was trying to draw the enlacements of a wire rope by applying the hatch command but when I facing curves, the hatch needs to rotate somehow. Is it that possible? I manage to do it by using "measure" command and then with a use of a block, align it to path and then enter the segment length. (Attached image) But I was wondering if there is a way to do it with hatch command or any other method.
  20. Hi y'all, i have a lisp that create hatch on the layer i always use for hatch but i would like to see the dialog box not question on the command prompt and i would like that at the end of the command its return to the layer 0 automaticaly anyone knows how? here the lisp (defun c:H () (command "layer" "M" "A-HATC" "" "" "hatch") ) Thx!
  21. I have a hatched area (A wall with a column inside wall). I deleted the column and now its place is void (no hatch). How can I extend the hatch pattern to fill the column location as well? I read some threads about associative or non-associative hatch areas, but I don't think that could solve my problem.
  22. Hi, I'm familiar with creating hatch patterns using notepad, I have been scouring the web for any examples that meet what I’m looking to do: I'm looking to create a customer hatch pattern where text is defined within the pattern in the same way text is defined within a custom line-type. So far, the only examples I have found show the text being drawn line by line. I don’t know if it is possible to do what I’m looking to do, although I’d be surprised if it can’t be done in some way. Any help would be appreciated even if it's to tell me it can’t be done - as it would save me a lot of time going through the forums & AutoCAD help file. Thanks in advance Gman Running OS: XP, AutoCAD 2008
  23. I have recently made a couple of adjustments to my drawing template. Now when ever in I bring in a new 2D block the hatching is covering up the linework. Also new areas of hatching wont behave themselves and stay where they're put. It amazes me that for such an advance programme, there still is no reliable system of ordering and layering drawing objects. I wonder if Autodesk will ever sort this out, or is this just one of those 'quirks' that we have to live with and find long winded solutions to get around. Please enlighten me if I'm missing something, but as far as I'm aware this has been a problem for many people for a long time.
  24. Hopefully can find some advice on creating a linetype from the ANSI 31 hatch type (/////////) I've read the many posts about creating linetypes but just can't figure this out..So far Autocad just gives me an error when I try and use 1/2 of the code from ZIG ZAG linetype below. Below that is what I have thus far. Any help would be greatly appreciated..we use this all day long at work and was hoping to turn this into an mline so I could just pic a point a long a wall (only 4" walls needed) and drag along as needed. Thanks again! *ZIGZAG,Zig zag /\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/\/ A,.0001,-.2,[ZIG,ltypeshp.shx,x=-.2,s=.2],-.4,[ZIG,ltypeshp.shx,r=180,x=.2,s=.2],-.2 ANSI31, ANSI31 //////////////////////////// A,.0001,-.2,[ANS,ltypeshp.shx,x=-.2,s=.2],-.4
  25. I have a drawing that I'd like to export as a .WMF file. Among other things, it contains colored hatches and gradients. How is it possible to keep that information in the output file? Thanks.
×
×
  • Create New...