Jump to content

Search the Community

Showing results for tags 'xref'.



More search options

  • Search By Tags

    Type tags separated by commas.
  • Search By Author

Content Type


Forums

  • CADTutor
    • News, Announcements & FAQ
    • Feedback
  • AutoCAD
    • AutoCAD Beginners' Area
    • AutoCAD 2D Drafting, Object Properties & Interface
    • AutoCAD Drawing Management & Output
    • AutoCAD 3D Modelling & Rendering
    • AutoCAD Vertical Products
    • AutoCAD LT
    • CAD Management
    • AutoCAD Bugs, Error Messages & Quirks
    • AutoCAD General
    • AutoCAD Blogs
  • AutoCAD Customization
    • The CUI, Hatches, Linetypes, Scripts & Macros
    • AutoLISP, Visual LISP & DCL
    • .NET, ObjectARX & VBA
    • Application Beta Testing
    • Application Archive
  • Other Autodesk Products
    • Autodesk 3ds Max
    • Autodesk Revit
    • Autodesk Inventor
    • Autodesk Software General
  • Other CAD Products
    • BricsCAD
    • SketchUp
    • Rhino
    • SolidWorks
    • MicroStation
    • Design Software
    • Catch All
  • Resources
    • Tutorials & Tips'n'Tricks
    • AutoCAD Museum
    • Blocks, Images, Models & Materials
    • Useful Links
  • Community
    • Introduce Yourself
    • Showcase
    • Work In Progress
    • Jobs & Training
    • Chat
    • Competitions

Categories

  • Programs and Scripts
  • 2D AutoCAD Blocks
  • 3D AutoCAD Blocks
  • Images
    • Backgrounds

Find results in...

Find results that contain...


Date Created

  • Start

    End


Last Updated

  • Start

    End


Filter by number of...

Found 100 results

  1. Hi, I dont have a lot of hope for this one but why not give it a chance here. I have a scanned drawing (PDF) and I want to use it a a xref so i can redraw it (originals have gotten lost ). But is really big and makes autocad really slow. Is there a way to make a scanned drawing in PDF have loose object / lines again? Thanks!
  2. I was very intrigued by a customer/clients DWG. It had all these, 'equipment envelopes'. They were blocks that were locked from editing/exploding. There were many of them. I could REFEDIT and save/discard changes, but that changed all the blocks. I noticed that the block had two 'parts', in the REFEDIT it appeard to have two files, a block within a block. I finally realized wblock (save block as) would allow me to actually 'get into' the block. So, that problem is solved (thanks in part to this website and its tutorials/forums). I'm still very curious, however. How did they do that?
  3. Hello everyone, Haven't been on here in ages - coming back into the CAD fold again. Encountered a problem that I 'think' I've solved before but can't for the life of me work out 'how.. I have Dynamic block called say COORDwith Three attributes defined 1. Title 2. X Value 3. Y Value 1 is a text based attribute, 2&3 get the insertion point of the block and display. Works fine no bother.. But.. If i wblock all the COORDS and then xref back in - they all display the insertion point of the xref i.e 0,0. Has anyone any ideas how to solve this? Thanks Matt
  4. I am building layer states in Civil 3d 2011 to show all discipline types either within dwg or in xref in VBA. Discipline types will be selected by user ex. V-, C-, D-. I can get the ones local by looking at the first two characters in the layer name ex. V-Road-Edge, C-ALIN-CNTR. The issue comes with searching for the | character in the xref layer name. ex DGWNAME|V-NODE-UTIL, Thomson|C-TINN. Using the INSTR command does not see the character in the xref name. I need to find where in the string it resides. I am using chr(124) to match. Any ideas would be appreciated. Thanks
  5. Hi everyone! I'm trying to figure out if there is a way I can import data from an excel file in a predetermined range but variable workbook and sheet. For instance, in Station5.dwg I access cells B4:C15 on sheet STA-5 on workbook TerminalA.xls and then in Station6.dwg I access cells B4:C15 on sheet STA-6 on workbook TerminalA.xls, but all through just rerouting the sheet just as if I were to reroute an xref with the same scale and insertion point. I'm trying to avoid a continual copy/paste of OLEs for each .dwg because I will have an average of 5 ranges to import from each sheet, of an average of 7 sheets per workbook, of an estimated 220 workbooks to work through. (7,700 ranges estimated so far is a lot of work). Thanks for your help!
  6. reinagrace

    xref binding

    Hi everyone.. Im using autocad 2008 and i'm having difficulty in binding xref. i've been usign autocad for 3years now but sad to say, it's my first time to try binding xref. So here's the scene, got xref file, then bind it, and then the whole xref drawing disappear but the xref filename is still in the list at the xref pallette? What should i do? Please enlighten me.. thanks very much..
  7. Hi, When I open a new template all the correct linetypes are there and the drawing works fine, I can purge and they are deleted if not in use. When I copy ANYTHING from one of my existing drawings which contains all these odd linetypes then they all appear in the new drawings and they will not purge. ANYTHING = Text, blocks, lines... etc. From reading about similar problems I think it has risesn from Binding/Inserting (I cant remember which one I used) of a Xref orignially from Microstation into a drawing I did about 3 months ago. The linetypes have just stuck around. Any suggestions on how to remove them? I have added a screen shot, hopefully it worked. Thank you!
  8. Hi, Most of my design work requires me to xRef an existing title block to my paperspace and vport my drawing into my titleblock in paperspace. However, when I attach my titleblock using xRef into my paperspace, the scaling went totally out. Mostly my block comes out way bigger than it is suppose to. The problem is that I have set my designs and block to function in milimeters, so basically it should scale down to the same scale right? And also, it's quite troublesome to keep going back to my titleblock dwg to edit/save and reload it back in my design. Is there anyway to explode the xRef titleblock? Every time I tried they keep saying its an external reference. Is there any way to go around this so I can edit it without going back and forth? Many thanks in advance!
  9. Hi all, as most of you know after xbinding an xrefed drawing into current drawing, layers name change in this format: where: should anyone offer a way to change the name of layers to their original name? Note that sometimes layer names after omitting two first parts of them will be same as existing names. I appreciate any help or spending time for this.
  10. Hi All, I have this strange issue here. I have a zip file attached here. It has a Folder called "Files" with two files in it. One is "Sheet.dwg" another is "XRef.dwg". XRef is attached using a relative path, hence it would load for you. In the sheet file, on the Layout, there is a paper space viewport. Inside the Viewport, I want to freeze the XRef layer (A-ANNO-TEXT) of the Room tag block (which is reading 71-223). When I use "_layfrz" command in this paperspace viewport and click the block, NOTHING HAPPENS.... Could someone please help me? It is very urgent.... Files.zip
  11. In AutoCAD Architecture Options > Open and Save Tab, there are the External Reference (Xrefs) options where by default Demand load Xrefs is “Enabled with Copy”, Retain changes to Xref layers, Allow other users to Refedit current drawing are checked. May I enquire how is Xref handled internally by the AutoCAD software? Do AutoCAD internally makes a temporary copy of the referenced files, and hence when there are changes to the referenced files, a reload is required. Do correct my understanding if I am wrong. If that is the case, may I enquire are there any .NET APIs that are able to access the in memory copy of the referenced DWGs if I am using the “Enabled with Copy” option for the Demand load Xrefs. I have tried to change the Xrefs option Demand load Xrefs to “Enabled”, in hoping no file copy will be done, but our application was unable to overwrite the individual level DWG using the SaveAs function due to an eFileViolation error, as AutoCAD software is opening up the referenced DWGs. If that is the case, may I enquire are there any .NET APIs to allow for AutoCAD Architecture to Save the DWG instead of the Application doing so?
  12. Hi, I am developing an simulation application, leveraging on using Space objects and applied additional Property Set Definitions for Space objects where I introduced a new Property "Value". I applied a display theme to my DWG, and based on the value of the Property, different colours wil be displayed according to the display theme. For a single DWG file containing the building, I am able to simulate the colour changes by updating the “Value” Property in the Spaces using .NET APIs functions such as PropertySet.SetAt, and commiting the transasction. However, one building can consist of many different levels, and I have split up the modeling of the building into its separate levels. For example, a 3 storey building, I will have 3 DWG files for each individual levels. A main empty DWG was then used to XREF the 3 levels, to combine the different levels into a whole building. I would like to simulate such colour change through the main DWG which references my individual level DWGs. Any idea what .NET API I can use to access the XREF DWGs in my main DWG, so that I can update the "Value" property in all my Space objects?
  13. AARA_ACAD

    X ref problems

    For about a week now my XREF function has not been working properly. It used to work just find but now when i get into the XREF menu and click on Attach DWG (like I always do) I scroll through my files to find the one I want and its either not there, or its not the updated file, its an older version. Even with my old drawings that used to be fine do not function properly now either. If I modify the original drawing, then go to my detail page where it is XREF'ed, click on Refresh, it will net update the XREF. I am completely stumped as are the guys in my office. I am thinking about dumping AUTOCAD all together and reloading it to see if this will fix it. I don't know what else to do. Please Help!
  14. Hi, I have been using Autocad 2007 for a few weeks now and yesterday i needed to use an xref so loaded up the external references box to view all available xrefs. Since i did this i cant get rid of the xref box. Its there whenever i load cad up, load a new drawing and when switching clean screen on and off. Ive tried the close button in the top corner but it still returns. Any suggestions on what could be causing this or how to solve it would be much appreciated? Its driving me mad. Thanks
  15. taiwanchu

    Xref Selectability

    I have a drawing with an xref clipped several times and laid out but now cannot select them. I have run an audit, recover, purge to all xrefs and the parent file. The xref had some errors so I wblocked the whole drawing out and replaced it which at first helped but then the parent file still had the same problems. Some text in the parent file is not selectable either until a full reboot of Acad. Any suggestions?
  16. TheyCallMeJohn

    Autocad MEP & XREF

    Couldn't find a solution to this anywhere so hoping you guys can help... We are working with a client who is drawing there files in Autocad MEP. The issue is when XREF these drawing into ours they either show up like line diagrams (see image below) or not at all. We solved the not at all portion of the problem by starting with clean Autocad drawings and then xrefing other files after we reference in the MEP file. But I still can't find a way to get the pipe to show up correctly. On a side not if we open the piping file itself, we can see the pipes just fine. It just doesn't show up as an xref. I have tried not saving down to 2007 but to no avail. Also there don't appear to be any object enabler for Autocad MEP as there was for 2011. (The 2011 doesn't work for 2012.) Looking for some advice. Thanks!
  17. How to avoid broken links to an Xref while migrating to a new server? We will migrate our servers and have to move all Xrefs. The Xrefs are composed from files located on different harddrives. Let's say A: / B: / C: When migrating to our new servers I suppose we are just fine when we name the new harddrives exactly the same as the current situation? Are there any other things we should take care of? Thanks!
  18. Hey guys, I have a problem I created some drawings and made them XREF everything works fine until i try plotting them, the objects that are on the main drawing plot just fine but the XREF for some reason comes out faded not as vivid as i would like them to be. I already updated the drivers for my plotted it's an HP Design Jet 1050c it's an old one but the problem only exits when plotting drawings with an XREF can some one please help me out:cry:? THANK YOU!!
  19. Hi Everyone, I apologize if this was posted elsewhere or if this is the wrong place to post this but I have been trying to find the solution to my problem for some time and cant figure it out. The problem: At our office we have created a large amount of custom 3d walls (mainly by modifying existing ones) and in the walls we have overriden the material colour in plan view from the default 11 (peachy/corally colour) to green/red etc. Now when we xref the drawing with the walls in it some drawings retain those colours while others show the walls with the default colour 11. Since it is the exact same drawing on our server being xrefed I assume its an option somewhere that I am missing. If you CAD Gurus can point me in the right direction that would be of great help! I am running Cad Architecture 2011 if that helps. Thanks in advance Koopa Troopa
  20. Hello all- I am not new to AutoCAD by far and many years, but i am new to the 64 bit features and windows 7. So i tried out the PDF underlay attach, and really like it. However i now have an image frame that i can select and the appropriate ribbon activates. I start with a perfectly visible clipped PDF image, then activate any command, as easy as "line", and teh graphic diappears. Still have the frame, no image. I have tried to regen, redraw, on and on. No graphic. If i set it up in a pspace vport, no graphic, but it will plot the graphic in a preview. I am using a dedicated 1GB card and 8GB memory, so i dont think it is system stability. If i remove the clipping plane, it will reappear, but only long enough to start another command. Once i start a command, gone again, clipping plane or not. Anyone Else??? Any Ideas??
  21. I received this from GSA (US govt agency) as part of a larger program to help set files to their standards. This portion doen't seem to work - does not set the path. I have tested various parts, but can't see where it is failing. If anyone could have a look and tell me if anything looks wrong I would appreciate it. Any suggestions welcome. Thanks ; remove xref paths ; select the first block (progn (setq blk (tblnext "BLOCK" 1)) ; repeat for each block definition in the drawing (while (/= blk nil) ; determine if the block is an xref (setq groupcode70 (cdr (assoc 70 blk))) ; determine if groupcode70 contains a bitwise 4 ; this would indicate it is an xref (if (= 4 (logand 4 groupcode70)) (progn ; if groupcode70 contains a bitwise 32 it is resolved (if (= 32 (logand 32 groupcode70)) (progn ; it is resolved ; strip out path if present (if(setq xrefname (cdr (assoc 1 blk))) (if (wcmatch xrefname "*\\*") ; change the old name to the new (command ".-xref" "p" (cdr (assoc 2 blk)) (strcat (vl-filename-base xrefname)(vl-filename-extension xrefname)) ) ;end command )) ;end if ) ;end progn (progn) ; xref is unresolved - do not try to change it ) ) (progn) ; the block is not an xref ) ; select the next block (setq blk (tblnext "BLOCK")) ) );_end progn
  22. I am getting an error mesage on my Autocad system. Actually a couple of them. Says: Duplicate version of TCAD not recconised. Unsure of TCAD version. Duplicate version of TCAD ignored. And on and on, for numerous times... Such is what shows up after I then XREF'd in a group of little drawings into a certain plan. Now have obtained a few wing ribs from someone last year, and they may have been done via Turbocad. I also have gone direct to the little drawing file, and to the TCAD web-site, and nothing.... Got any idea as how to remove the error message(s)? Wm.
  23. Hi everyone. I was making a facade in ACAD but I acciddently deleted from my hard disk the attached images I used for textures. So, I decide to replace them with another similar texture, but, while I change the path of the file I lost my boundary area. Does anyone know why is this happens? Here is a snapshot with the missing texture And here after I replaced it
  24. I have a base drawing that I am using to create a set of construction documents. I also have 30 other drawings that are generic construction details. I want to import those 30 other drawings into the base drawing as XREFs so that when I update the "other drawings", it will be updated in the base drawing. The problem I am having is that when I import the "other drawings" it imports what is drawn in Model Space. I would like to import what is actual shown in the Plot Page (ie-I want to import exactly what is would print out if I printed the "other drawing") I think the problem is I have some items that are in Paper Space and some that are in Model Space. Is there a way to import both? thanks.
  25. I have been fighting with this for some time now: In a drawing that containes blocks with attributes, blocks with blocks with attributes AND xrefs with blocks with attributes. I need to extract some attributetags AND the X, Y and Z-coordinate. With ATTEXT and a filterfile I have got it working, BUT... Sometimes the ATTEXT-file that is created displays some strange values in the coordinates. Sometimes numbers are very small or very large, but the XREF-drawing shows no entities on that coordinates. For example 3.277566e-99 of 4.19987e125. These numbers cannot be transferred and used for the rest of the program. How can I fix this so it reads the real coordinates from the XREF/block and not some strange 'mutant'-code???
×
×
  • Create New...