Jump to content
HeatherCee

I'm sure this has been asked before but I can't find it

Recommended Posts

HeatherCee

I am trying to add a block to my tool palette. I am able to add it, but when I click on the palette to add it to a drawing, it acts like it's going to work but nothing shows up in the drawing. I have added it to the source drawing, saved the source drawing, dragged it into the palette. All is well until I try to place it in a drawing. The other blocks work fine.

 

Any ideas?

 

Thanks much!

Share this post


Link to post
Share on other sites
ReMark

No error message?

 

Could be a problem with a path.

Share this post


Link to post
Share on other sites
Tharwat

Maybe something related to the layer status ? Off / Frozen that the contents of the block is related to , just a guess :)

Share this post


Link to post
Share on other sites
HeatherCee

Nope, no error message. I checked the path and it matches the ones that do work.

Share this post


Link to post
Share on other sites
HeatherCee

Not a frozen layer. Thanks, though!

Share this post


Link to post
Share on other sites
Tharwat

Units of the Block ?

Share this post


Link to post
Share on other sites
HeatherCee

:unsure: Not sure what that means..?

 

Incidentally, this is a new computer. It all worked fine on my old one.

Share this post


Link to post
Share on other sites
Tharwat

Units = The units that the block drawn with Millimeters , Centimeters , Meters , Inches .... etc .

Then check if the insunits (system variable ) is matching the units of the Block on insertion .

Share this post


Link to post
Share on other sites
HeatherCee

Well, I found I have indeed been placing them wayyyyy away from where I intended. So now I just have to figure out how to make them place where I put them. Thanks anyway, y'all.

Share this post


Link to post
Share on other sites
ReMark

Sounds like when you created the block you specified 0,0,0 as the basepoint instead of picking somewhere on the geometry of the block itself.

Share this post


Link to post
Share on other sites
Tharwat
Well, I found I have indeed been placing them wayyyyy away from where I intended. So now I just have to figure out how to make them place where I put them. Thanks anyway, y'all.

 

Change the base point of the block to replace a new insertion point from the Block Editor .

Share this post


Link to post
Share on other sites
HeatherCee

:DEureka! It worked! Thank you thank you thank you, both!

Share this post


Link to post
Share on other sites
Tharwat
:DEureka! It worked! Thank you thank you thank you, both!

 

You're welcome , but what do you mean by Eureka ? :D

Share this post


Link to post
Share on other sites
HeatherCee

It is just a word used to celebrate a discovery or invention of some sort. Like "I got it!"

Share this post


Link to post
Share on other sites
Tharwat

Okay ,

Good luck . :)

Share this post


Link to post
Share on other sites
ReMark
You're welcome , but what do you mean by Eureka ? :D

Look up Archimedes and the phrase "the volume of water displaced."

Share this post


Link to post
Share on other sites
Tharwat
Look up Archimedes and the phrase "the volume of water displaced."

 

Waw I have just remembered that marvelous story about Archimedes , he is the one who said that word " eureka eureka " which means I found I found it . :lol:

 

Thank you .

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

×