Jump to content
stormhayward

Filleting a complex solid

Recommended Posts

stormhayward

Hello,

 

I have modelled a 3D car in AutoCAD; I have attached this file. I have been trying to fillet all of the edges to make it smooth, however I keep getting the error 'Failed to perform blend' and 'Failure while filleting'. I have tried reducing the radius to no avail. Any idea how I could do this?

 

Thanks

Porsche.dwg

Share this post


Link to post
Share on other sites
ReMark

Interesting. Why does a very large structural channel appear when the car is selected?

Share this post


Link to post
Share on other sites
stormhayward

What do you mean?

Share this post


Link to post
Share on other sites
ReMark

CarChannel.JPG

After starting the Fillet command and picking the car.

Share this post


Link to post
Share on other sites
stormhayward

Ah okay, I used that and subtracted it from the original solid to make the shape of the car. I'm not sure if that's the best way of doing it but it seemed to work.

Share this post


Link to post
Share on other sites
ReMark

Well, after I got rid of it I was able to fillet portions of the car body. My best guess is that the radius, in some instances, is too large.

Share this post


Link to post
Share on other sites
Dadgad
Ah okay, I used that and subtracted it from the original solid to make the shape of the car. I'm not sure if that's the best way of doing it but it seemed to work.

 

Welcome to CADTutor. :)

 

Another way to approach this would be to use the INTERSECT command, and draw 3 views of the exterior contour lines as closed polylines, probably TOP, FRONT & RIGHT or LEFT.

Still a very difficult thing to model, but if you are unaware of the command, you should probably check it out, it does things that some of the other modeling commands don't.

Edited by Dadgad

Share this post


Link to post
Share on other sites
Dadgad
Ah okay, I used that and subtracted it from the original solid to make the shape of the car. I'm not sure if that's the best way of doing it but it seemed to work.

 

This is displaying when the solid is selected because you have SOLIDHISTORY turned on.

solidhistory system variable.JPG

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


×
×
  • Create New...