Jump to content
jbaum

Inventor Piping Wonderings

Recommended Posts

jbaum

Greetings. I would like to know if anyone has used iLogic to program piping? I am having an issue where I logic will not run because I have a new dimension randomly popping up when I run the rule.

I am adjusting the pipe length on an assembly and iLogic does that nicely. However, there are two 90 degree bends(copper pipe) that work fine until I adjust the size. After I adjust the size a random angle dimension occurs and the pipe will not regenerate itself. I have to manually regenerate the path.

 

Second issue, when I try to place an iLogic part in an assemble, Inventor informs me that I cannot place a part with tube and pipe. Really?? Is that normal??

Share this post


Link to post
Share on other sites
Zac Davis

what do you mean by place iLogic part? are we talking about iPart?

Share this post


Link to post
Share on other sites
jbaum

"Place iLogic Component" is a part or a sub-assembly that is controlled by iLogic rules (VBA). It is not an iPart because there are not set values, it is manipulated using VBA.

There could be an iPart in the sub-assembly, however, there does not necessarily have to be.

 

If you are in an assembly, click the dropdown menu under place, the second to last option is "Place iLogic Component". There is a better definition there.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


×
×
  • Create New...