PDA

View Full Version : Snap on intelligent objects



jennijenj3
6th Oct 2008, 05:55 pm
For some reason my settings have been changed and I cannot get my snap to work on doors, walls, or windows. It only allows me to snap to the base line for the walls and no where on doors or windows. I used to be able to snap on all corners of the doors and windows and any face of the wall. It's really frustrating! I know it's got to be some setting, but I can't find it. Please help!

Strix
6th Oct 2008, 05:59 pm
what are your osnaps set to be?

jennijenj3
6th Oct 2008, 06:03 pm
I've played around with checking them all on or off. I'm not sure if that's what your asking or not. The problem is that it won't selected the endpoint, midpoint or perpendicular of any door, wall or window. It will also only select the perpendicular of only one side of a wall.

Strix
6th Oct 2008, 06:08 pm
that sounds rather annoying!

There's probably a SETVAR that's been adjusted somewhere along the line, but unfortunately I've no idea which it would be :(

jennijenj3
6th Oct 2008, 06:12 pm
hmmm. do you know how to reset the settings so that possibly what ever had been changed will restore itself back to normal?

rkent
6th Oct 2008, 08:37 pm
Sounds like you are using ADT rather than plain autocad. Go into options and look at the tabs to the far right at the top. One of those will let you filter in or out the intelligent objects you are having trouble with. There is probably a command to type to bring it up as well, but I don't have ADT to try it.