+ Reply to Thread
Results 1 to 3 of 3
  1. #1
    Forum Newbie
    Using
    AutoCAD LT 2008
    Join Date
    Oct 2010
    Posts
    4

    Default Can't change dimension text size

    Registered forum members do not see this ad.

    Hello I hope someone can help me with this.

    Whenever I try to dimension a drawing in model space the text of the dimension comes out unreadably small.

    I go into dimension style manager, I click on modify and I click on the text tab but the text height and fraction height scale is greyed out!

    If I click on "new" dimension style the only option I get is to base it off my current dimension style with the text size greyed out again.

    Does anyone know how to change the text size of dimensions if at the option is greyed out?
    Last edited by Bill T; 11th Oct 2010 at 02:41 am.

  2. #2
    Quantum Mechanic ReMark's Avatar
    Computer Details
    ReMark's Computer Details
    Operating System:
    Windows 7 Pro 64-bit
    Computer:
    Thinkmate
    Motherboard:
    Intel DX58SO2 LGA1366 X58
    CPU:
    Intel i7-960 Quad-core 3.20GHz 8MB cache
    RAM:
    12GB (3x4GB) PC3-106000 DDR3
    Graphics:
    nVidia Quadro 4000, 2GB GDDR5
    Primary Storage:
    150GB Velocipraptor 10,000 rpm
    Secondary Storage:
    none
    Monitor:
    Dell P24LLH - 24" wide screen LCD
    Discipline
    See details...
    ReMark's Discipline Details
    Occupation
    CAD Draftsman/Designer...chemical manufacturing.
    Discipline
    See details below.
    Details
    I work for a specialty chemical manufacturer. I do a little bit of everything from P&IDs to civil to architectural and structural.
    Using
    AutoCAD 2015
    Join Date
    Nov 2005
    Location
    Norwalk, CT USofA
    Posts
    39,682

    Default

    Is it possible that you preset your text height in the STYLE command?

    Open up the Text Style dialog window and see if you have something entered where it says Height. If so, make it "0". Click Apply then close the window. Then go back to your DimStyle and see if you can change the text height of your dimensions.
    "I have only come here seeking knowledge. Things they wouldn't teach me of in college." The Police

    Eat brains...gain more knowledge! I've gone over to the dark side.

  3. #3
    Forum Newbie
    Computer Details
    GuyWalker's Computer Details
    Computer:
    Intel
    Using
    AutoCAD LT 2009
    Join Date
    Jul 2011
    Location
    Melbourne Australia
    Posts
    8

    Default

    Registered forum members do not see this ad.

    In my STYLE command I changed "standard" to have a text hieght of, lets say 50 rather than 0. then I set my dimensions in DIMSTYLE to standard and once i was using that as current for my dimensions, i just selected the dimensions and in properties changed it to 50 also and that worked

    good luck bro

Similar Threads

  1. How to change text size
    By sharpooth in forum AutoLISP, Visual LISP & DCL
    Replies: 10
    Last Post: 29th Apr 2010, 07:14 pm
  2. Dimension text size related to line text size.
    By Wilbri in forum AutoCAD Beginners' Area
    Replies: 8
    Last Post: 16th Mar 2010, 09:30 pm
  3. Dimension text size
    By MisterJingles in forum AutoCAD Beginners' Area
    Replies: 2
    Last Post: 1st Sep 2009, 03:30 pm
  4. 'Can't seem to get dim text size to change...
    By dpaulku in forum AutoCAD 2D Drafting, Object Properties & Interface
    Replies: 3
    Last Post: 12th Jun 2009, 01:19 am
  5. cant change dimension text size
    By b.muqlueen in forum AutoCAD 2D Drafting, Object Properties & Interface
    Replies: 9
    Last Post: 22nd Feb 2008, 03:46 pm

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts