+ Reply to Thread
Results 1 to 5 of 5
  1. #1
    Forum Newbie
    Using
    AutoCAD 2006
    Join Date
    Apr 2012
    Posts
    2

    Default Excel script, need to plot by the specify distance not coordinate

    Registered forum members do not see this ad.

    hi,
    its not a reply actually i dont know that how to ask question in this fourm. so this is my question if any one have solution plz post.

    Question:
    I made script for autocad that plot cross section and other relevant data. but the problem is that when i draw the croass section then its elevation through
    the script which is acutally made in excel. so its also plot the level of the croass section on the specifily coordinate. so i want that its plot the elevation of the croass section by the specify distance not coordinate. so i want that it first plost the NSL then measured the NSL for distance, and then plot the elevation by the usder specify distance.
    Thanks

    Arshad Iqbal
    Student

  2. #2
    Forum Deity MSasu's Avatar
    Discipline
    Construction
    MSasu's Discipline Details
    Occupation
    engineer
    Discipline
    Construction
    Details
    AutoLISP programmer
    Using
    AutoCAD 2013
    Join Date
    Mar 2009
    Location
    Brasov, Romania
    Posts
    3,967

    Default

    Welcome to the Forum, cap10_arshee! It was better if you created a dedicated thread (use the "Post New Thread" button located in left-top side of each section) for this subject since is unrelated with OP's issue. However may ask a moderator to fix this for you.
    I'm not sure if you can achieve what you are looking for solely by a script - cannot pause for user input. I suggest you to investigate an AutoLISP approach instead.
    Regards,
    Mircea

    AutoCAD's happy user equation: FILEDIA + PICKADD² + PICKFIRST = 3

  3. #3
    Super Moderator SLW210's Avatar
    Computer Details
    SLW210's Computer Details
    Operating System:
    Windows 7 PRO
    Computer:
    IBM Lenovo
    Motherboard:
    ACPI x86
    CPU:
    Pentium(R) Dual-Core CPU E5500 @ 2.80GHz
    RAM:
    4 GB RAM
    Graphics:
    Nvidia Quadro 600 1GB
    Primary Storage:
    300 GB
    Secondary Storage:
    650GB
    Monitor:
    ThinkVision 24"
    Discipline
    Multi-disciplinary
    SLW210's Discipline Details
    Occupation
    Design Draftsman
    Discipline
    Multi-disciplinary
    Details
    Mostly do drafting related to manufacturing. From doing site layouts with proposed updates, additions and renovations to be budgeted and submitted for bid, to updating and changing existing drawings to reflect maintenance and repair/revision work done on site.
    Using
    AutoCAD 2011
    Join Date
    May 2007
    Location
    South Florida, USA
    Posts
    10,135

    Default

    Moved to thread "Excel script, need to plot by the specify distance not coordinate" in .NET, ObjectARX & VBA forum.
    “A narrow mind and a fat head invariably come on the same person” Zig Zigler



  4. #4
    Forum Newbie
    Using
    AutoCAD 2006
    Join Date
    Apr 2012
    Posts
    2

    Default

    thanks for the urgent reply, I have the autoLISP file that plot the NSL level. but problem is that the LISP file also followed the coordinate phenomena. If u know the lisp file which plot the NSL level by distance not coordinate. If u have plz post it.
    I shall be much oblige for this kind of act.

  5. #5
    Forum Deity MSasu's Avatar
    Discipline
    Construction
    MSasu's Discipline Details
    Occupation
    engineer
    Discipline
    Construction
    Details
    AutoLISP programmer
    Using
    AutoCAD 2013
    Join Date
    Mar 2009
    Location
    Brasov, Romania
    Posts
    3,967

    Default

    Registered forum members do not see this ad.

    If you have an AutoLISP routine, then you may post it here (if allowed, for sure), then someone may take a look to fix it. If you post it, please don't forget to add code tags to it.
    Along with the code it may be very useful to describe exactly how you see that routine changed to fit your needs; a sketch may help also.
    Regards,
    Mircea

    AutoCAD's happy user equation: FILEDIA + PICKADD² + PICKFIRST = 3

Similar Threads

  1. Excel to AutoCAD (Script vs VBA-DXF)
    By RFreund in forum .NET, ObjectARX & VBA
    Replies: 8
    Last Post: 4th Feb 2012, 02:44 am
  2. autocad excel coordinate to excel
    By ses4 in forum AutoLISP, Visual LISP & DCL
    Replies: 9
    Last Post: 11th Apr 2011, 01:44 pm
  3. script from excel -profile
    By flopo in forum AutoLISP, Visual LISP & DCL
    Replies: 1
    Last Post: 14th Dec 2009, 06:49 am
  4. plot x,y and z coordinate using AutoCAD VB
    By mien in forum AutoLISP, Visual LISP & DCL
    Replies: 14
    Last Post: 25th Feb 2009, 03:37 pm
  5. Coordinate from excel to autocad
    By rick_belial in forum AutoCAD Drawing Management & Output
    Replies: 7
    Last Post: 15th Nov 2007, 03:19 pm

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts