+ Reply to Thread
Results 1 to 4 of 4
  1. #1
    Luminous Being tzframpton's Avatar
    Computer Details
    tzframpton's Computer Details
    Computer:
    HP Zbook
    Discipline
    Multi-disciplinary
    tzframpton's Discipline Details
    Occupation
    BIM Specialist
    Discipline
    Multi-disciplinary
    Details
    Full Virtual Design and Construction BIM services for the MEP engineering and construction industries.
    Using
    Revit 2018
    Join Date
    Mar 2006
    Location
    Dallas, TX - USA
    Posts
    9,048

    Question AutoCAD MEP - auto enable property sets?

    Registered forum members do not see this ad.

    Is there an option to always include some or all Property Sets to the AEC Objects as you are modeling them? Thanks in advance.

    -TZ
    Tannar Z. Frampton ™ | Frampton & Associates, Inc.

  2. #2
    Full Member
    Computer Details
    KeithBrown's Computer Details
    Operating System:
    Windows 10
    Monitor:
    Need a minimum of 3 to work effectively!
    Using
    MEP 2016
    Join Date
    Jun 2012
    Location
    Chicago, IL, USA
    Posts
    58

    Default

    Options->AEC Object Settings Tab. Then the AEC Property Set Definitions section in the lower left. Check to automatically attach all property sets to objects as they are inserted.

    DISCLAIMER: If the property set definition applies to an object it will always get attached to it. This could not always be the best scenario.

  3. #3
    Luminous Being tzframpton's Avatar
    Computer Details
    tzframpton's Computer Details
    Computer:
    HP Zbook
    Discipline
    Multi-disciplinary
    tzframpton's Discipline Details
    Occupation
    BIM Specialist
    Discipline
    Multi-disciplinary
    Details
    Full Virtual Design and Construction BIM services for the MEP engineering and construction industries.
    Using
    Revit 2018
    Join Date
    Mar 2006
    Location
    Dallas, TX - USA
    Posts
    9,048

    Default

    Thanks Keith. Do you have an example where it wouldn't be desired?
    Tannar Z. Frampton ™ | Frampton & Associates, Inc.

  4. #4
    Full Member
    Computer Details
    KeithBrown's Computer Details
    Operating System:
    Windows 10
    Monitor:
    Need a minimum of 3 to work effectively!
    Using
    MEP 2016
    Join Date
    Jun 2012
    Location
    Chicago, IL, USA
    Posts
    58

    Default

    Registered forum members do not see this ad.

    The EastCoast software uses style based property sets to report data about the duct. They attach an override property set to a duct object if the user wants to override this data. Maybe not the best scenario but this is how it works. The override property sets should only be attached to a duct object if the style based properties have been overriden. You can see the problem. Auto attaching all property sets in all instances in this case causes an issue with reporting.

Similar Threads

  1. Property sets, AEC spaces and tags
    By hertz hound in forum MEP
    Replies: 0
    Last Post: 14th Sep 2013, 12:31 pm
  2. Importing to Property Sets in Lisp.
    By sarah123 in forum AutoLISP, Visual LISP & DCL
    Replies: 2
    Last Post: 23rd Aug 2013, 11:27 am
  3. Synchronizing wall and door property sets - Need help!
    By BrianClarke in forum AutoCAD General
    Replies: 0
    Last Post: 6th Apr 2011, 04:34 pm
  4. Property sets for styles in Acad Architecture
    By mickbradford in forum AutoLISP, Visual LISP & DCL
    Replies: 0
    Last Post: 12th Feb 2009, 10:09 am
  5. Property Sets and Schedules
    By ithink in forum AutoCAD General
    Replies: 0
    Last Post: 28th Sep 2007, 08:01 pm

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts