Jump to content
DIW_HDsupply

Cut Length VS Lay Length of the Pipe

Recommended Posts

DIW_HDsupply

I have created a new size of pipe for DR 14 CPVC C900 Pipe, and now a HUB. My problem is in the Lay Length vs. the Cut Length.

 

The manufacturer shipps the pipe in nominal lengths of 20'. The actual length of the pipe is 20'-8 13/16. This is consistant as it is PVC pipe. I.E. Engagement length plus lay length.

 

So I created the HUB with a length of 9 13/16". (CEL + 1) I proceded to create a Pipe Routing Preference. Then when I ran the pipe I checked the dimension from HUB to HUB and got 20'-1". This is incorrect, but based on the (CEL + 1) it is not an error on AMEP. Thus, I opened up the part in Content Builder and tried to change CEL1 in the part to 1" to correct the issue.

 

When I saved the part and tried to run the pipe.. NO HUBS were populated.

Share this post


Link to post
Share on other sites
tzframpton

Did you regenerate the catalog? Once a part is in the drawing, you need to delete all instances of the part, then do an MEP Purge. Regenerate the catalog and try again. Or, try in a fresh template.

Share this post


Link to post
Share on other sites
DIW_HDsupply

Please elaborate on the PURGE method, is this a special command or just the regular "_purge"?

As shutting down and restarting takes some time if I could purge.. that could save me 10 min every hour..

 

I have been deleting all instances, closing the file, shutting down autocad and restarting reopening the drawing. Strange thing was that if I set the CEL1 length to .995 instead of 1.0" they populated. Now today.. I come in and it does not work. It's frustrating to me getting different results from day to day. Every time i think I have a handle on it.. bam different results.

Share this post


Link to post
Share on other sites
tzframpton

Under the Application Button, go to Utilities > Purge MEP Objects. Then type CATALOGREGEN and regenerate All. (or, instead of typing that, double click the booklet icon on the bottom right of the interface, next to the OSNAPZ icon)

 

See if that makes the changes for you, only after you delete and MEP Purge all instances of it. :)

Share this post


Link to post
Share on other sites
DIW_HDsupply

Thanks... This is much better. :)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


×
×
  • Create New...