Jump to content
3dwannab

Fuzzy MTEXT Problem. Need to explode and put Z=0.

Recommended Posts

3dwannab

Hi,

 

Please see attached the Fuzzy Text Problem.dwg

Fuzzy Text Problem.dwg

 

The bottom of the two text (MTEXT) has a Z value of 0.

When exploded to TEXT it has a value of -0.00000454.

 

It appears FUZZY in AutoCAD for this reason.

 

2d wireframe is set

DVIEW is ok also.

 

FLATTEN or my routine below for putting objects to Z won't work either.

(defun C:FX_Flatten_To_Z ()
(command "_.UCS" "")
(command "_.move" "_all" "" '(0 0 1e99) ""
	"_.move" "_p" "" '(0 0 -1e99) "")
(princ)
)

 

Any insight to this problem would be great, thanks.

Share this post


Link to post
Share on other sites
rkmcswain

Run the LIST command on your lower MTEXT object and look at the "Normal".

It's 0.00000000 -0.00000001, 1.00000000

 

The Y value should be 0.0 also.

 

1. Make a new mtext object (content and properties do not matter) next to or below this one.

2. Copy and paste the contents from the bad on into the new one.

3. Run Match Props (Command: MA) to copy the properties from the bad one, to the new one.

4. Erase the bad object.

Share this post


Link to post
Share on other sites
3dwannab

Thanks. I very rarely use the LS command.

 

Never knew such as thing as normals existed in AutoCAD.

 

I have Lee Macs CopySwapTextV1-7.lsp to quickly copy text contents to another text object with options for keeping formatting or not.

 

Now to investigate if a lsp program can mod the normal value as I come across this on a lot of drawings the come in.

Share this post


Link to post
Share on other sites
rkmcswain

 

Now to investigate if a lsp program can mod the normal value as I come across this on a lot of drawings the come in.

 

Yes, it can be done. You might want to figure out what (or who) is creating the entities like that, and fix the source problem.

Share this post


Link to post
Share on other sites
3dwannab
Yes, it can be done.

 

I've got help with this code.

 

I'm going to try get it to work with multiple objects.

 

You might want to figure out what (or who) is creating the entities like that, and fix the source problem.

I can't approach the culprits as I'm not directly involved with them. This is just the tip of the iceberg when it comes to problems with their drawings. :glare:

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


×
×
  • Create New...