+ Reply to Thread
Results 1 to 4 of 4
  1. #1
    Full Member CivilPrice's Avatar
    Computer Details
    CivilPrice's Computer Details
    Operating System:
    Win XP
    Computer:
    Dell
    Motherboard:
    ACPI X64
    CPU:
    Intel Xeon W3550@3.07GHz
    RAM:
    6 gig...
    Discipline
    Civil
    CivilPrice's Discipline Details
    Occupation
    Designer
    Discipline
    Civil
    Using
    AutoCAD 2014
    Join Date
    Jun 2010
    Location
    Bullhead City, AZ
    Posts
    67

    Default .LAS LiDAR Surface Creation in C3D 2018

    Registered forum members do not see this ad.

    What happened? Why is there no way to organize the points by their classification in AutoCAD or ReCap?

    Am I missing something??? or did 2018 downgrade so that you are forced to purchase an extension?

    I am so very confused. How do you create a points cloud to create a surface with super accurate LiDAR information from a .las file without capturing ever bush, building, obstacle within the entire site? How to you filter out the ground points from trees, building, ect? It shows the classification, but there is no way to include exclude from a surface???

    Thanks for any input.

    Eric

  2. #2
    Super Member halam's Avatar
    Using
    AutoCAD 2017
    Join Date
    Jul 2015
    Posts
    694

    Default

    Maybe the addin from Dotsoft might help you out.
    http://dotsoft.com/blog/?p=508
    Modelling is done with two hands, 2d & 3d. Let it work together..
    https://twitter.com/halammerts

  3. #3
    Full Member CivilPrice's Avatar
    Computer Details
    CivilPrice's Computer Details
    Operating System:
    Win XP
    Computer:
    Dell
    Motherboard:
    ACPI X64
    CPU:
    Intel Xeon W3550@3.07GHz
    RAM:
    6 gig...
    Discipline
    Civil
    CivilPrice's Discipline Details
    Occupation
    Designer
    Discipline
    Civil
    Using
    AutoCAD 2014
    Join Date
    Jun 2010
    Location
    Bullhead City, AZ
    Posts
    67

    Default Nice!

    This looks legit. Unfortunately they lock our computers down, so I have to go through IT to download it. I cannot believe they offer it up for free. If it works I will throw them a few bucks of my own money.

    Thank you!

    does anyone else have this issue?

  4. #4
    Super Member halam's Avatar
    Using
    AutoCAD 2017
    Join Date
    Jul 2015
    Posts
    694

    Default

    Registered forum members do not see this ad.

    I don't use 2018 yet. Maybe Autodesk decided Recap should be used to create surfaces from now on. From Recap as first tool use Autodesk pointcloud format In their other flagships. It wouldn't surprise me. It seems Technology is as easy phased out as in..
    Last edited by halam; 18th Nov 2017 at 12:17 pm.
    Modelling is done with two hands, 2d & 3d. Let it work together..
    https://twitter.com/halammerts

Similar Threads

  1. Working with LIDAR data in Civil 3D 2018
    By Da Ballz in forum Civil 3D & LDD
    Replies: 1
    Last Post: 31st Jul 2017, 01:59 pm
  2. AutoCAD 2018.1 and AutoCAD LT 2018.1 Update Now Available
    By Between the Lines in forum AutoCAD RSS Feeds
    Replies: 0
    Last Post: 28th Jul 2017, 01:10 am
  3. Corridor/surface contour creation???
    By JerryG in forum Civil 3D & LDD
    Replies: 4
    Last Post: 26th Sep 2013, 06:07 pm
  4. Converting Lidar SDF file to surface
    By JerryG in forum Civil 3D & LDD
    Replies: 17
    Last Post: 18th May 2012, 05:20 pm
  5. Making Lidar DWG surface in C3d, M3d or ACAD
    By Heavenairport in forum Vertical Products: General
    Replies: 1
    Last Post: 30th Jan 2012, 02:24 am

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts