+ Reply to Thread
Results 1 to 4 of 4
  1. #1
    Junior Member
    Using
    AutoCAD LT 2017
    Join Date
    May 2016
    Posts
    19

    Default MTEXT "squashing" on move

    Registered forum members do not see this ad.

    Hi


    I'm running LT 2017 and have encountered an issue when moving MTEXT. As I move the text, the transparent "placeholder" text is squashing vertically. This makes it hard to know where the end position of the text will actually be.


    Hopefully the attached image will clarify what I mean.
    Attached Images

  2. #2
    Super Moderator SLW210's Avatar
    Computer Details
    SLW210's Computer Details
    Operating System:
    Windows 7 PRO 64-bit
    Computer:
    IBM Lenovo
    Motherboard:
    ACPI x64
    CPU:
    Pentium(R) i5 4570 @ 3.2GHz
    RAM:
    8 GB RAM
    Graphics:
    Nvidia Quadro 600 1GB
    Primary Storage:
    300 GB
    Secondary Storage:
    650GB
    Monitor:
    2x ThinkVision 24"
    Discipline
    Multi-disciplinary
    SLW210's Discipline Details
    Occupation
    Design Draftsman
    Discipline
    Multi-disciplinary
    Details
    Mostly do drafting related to manufacturing. From doing site layouts with proposed updates, additions and renovations to be budgeted and submitted for bid, to updating and changing existing drawings to reflect maintenance and repair/revision work done on site.
    Using
    AutoCAD 2011
    Join Date
    May 2007
    Location
    South Florida, USA
    Posts
    11,733

    Default

    THIS ARTICLE may help.

    What are your computer specifications? Graphics Card?
    “A narrow mind and a fat head invariably come on the same person” Zig Zigler



  3. #3
    Junior Member
    Using
    AutoCAD LT 2017
    Join Date
    May 2016
    Posts
    19

    Default

    Quote Originally Posted by SLW210 View Post
    THIS ARTICLE may help.

    What are your computer specifications? Graphics Card?


    I've got what's shown in the attached file. Graphics is actually internal (yay for awesome IT companies that future-proof for their own business instead of ours). Intel(R) HD Graphics 4400


    The article didn't help, thanks anyway.


    I have noticed since original post that it's only the one font that does it. A bit strange because we've used that font with no problems for years. Teen Light.
    Attached Files
    Last edited by HFBandit; 2nd Aug 2016 at 10:27 pm. Reason: extra info

  4. #4
    Junior Member
    Using
    AutoCAD LT 2017
    Join Date
    May 2016
    Posts
    19

    Default

    Registered forum members do not see this ad.

    Update: chucked an old graphics card into the machine and it handles the text properly now. Apparently internal graphics isn't appropriate for running CAD. Needless to say our IT guy is no longer in charge of building our CAD computers.

Similar Threads

  1. How to change "MTEXT" to "TEXT"?
    By lucas3 in forum AutoLISP, Visual LISP & DCL
    Replies: 10
    Last Post: 18th Dec 2013, 03:25 pm
  2. "move" order works as "copy"
    By DinaMaaty in forum AutoCAD Bugs, Error Messages & Quirks
    Replies: 19
    Last Post: 15th Feb 2013, 01:13 pm
  3. Replies: 1
    Last Post: 14th Apr 2011, 02:40 am
  4. Move a "union"-object to exact coordinates
    By julaftonsful in forum AutoCAD 3D Modelling & Rendering
    Replies: 3
    Last Post: 22nd Jan 2010, 02:36 pm
  5. AutoCAD 2007 Error "MOVE command does COPY" and a lot more
    By gauravmozar in forum AutoCAD Bugs, Error Messages & Quirks
    Replies: 3
    Last Post: 12th Jan 2010, 06:03 pm

Tags for this Thread

Bookmarks

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts