Jump to content
Mena__99

help my render look terrible !! !!!!!!! help :(

Recommended Posts

Mena__99

hey i am new to 3d max but i cant make a good render so please fix this for , me , this is a closed shap with small owmi light .. it shouldnt look like this :(

 

why it look like crap ??

 

i have played in some options because i was trying to make relistic viewport appear (( turn out its the nitros thing )) ... how can i rest to default ??

 

plz help me as fast as u can !!

222.jpg

223.jpg

Share this post


Link to post
Share on other sites
Cad64

Please use appropriate language in the forum. I have renamed your thread to something a little more acceptable.

Share this post


Link to post
Share on other sites
Cad64

It looks like your model is inside out. Switch to polygon selection mode, window select the entire model and then click "Flip".

 

By the way, why are you always in such a rush?

Share this post


Link to post
Share on other sites
Mena__99

lol sorry and thanks :D

Share this post


Link to post
Share on other sites
Mena__99
It looks like your model is inside out. Switch to polygon selection mode, window select the entire model and then click "Flip".

 

By the way, why are you always in such a rush?

 

because sometimes people take too much time to answer it and since iam still learning i need to figuer it out fast so i can go on to the next lesson

Share this post


Link to post
Share on other sites
Cad64
since iam still learning i need to figuer it out fast so i can go on to the next lesson

 

I think you have it backwards. Since you are learning, you need to go slow and take your time to make sure you fully understand everything before you go on to the next lesson. When you go fast, that's when you miss things and make mistakes.

 

Have you flipped your polygons, like I suggested? Did that fix the problem?

Share this post


Link to post
Share on other sites
Mena__99
I think you have it backwards. Since you are learning, you need to go slow and take your time to make sure you fully understand everything before you go on to the next lesson. When you go fast, that's when you miss things and make mistakes.

 

Have you flipped your polygons, like I suggested? Did that fix the problem?

 

i not really iam on a clock .. i have a project in my collage and i need to learn 3dmax as fast as i can so i can start thinking about how to do the project ... alsoo yes i did try flipping it , didnt work so i have tried to add shell on it and it worked just fine .. but i was hoping i can make it a little smoother and round ... do u know which modifi i need ?

Share this post


Link to post
Share on other sites
Cad64

I don't understand why flipping the polygons didn't work but adding a shell modifier did work? That doesn't make any sense. Do you have a copy of the model saved from before you added the shell modifier? If so, please export it out to .obj format and post it here so I can take a look at it.

 

As for smoothing, go here and watch the "hard surface essentials" training videos: http://www.3dtotal.com/tutorial/3d_studio_max/hard_surface_essentials/hard_surface_01.php

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

×