Jump to content

problem in copy paste by ctrl-c and ctrl-v???


hosyn
 Share

Recommended Posts

So PICKFIRST is set to 1, you select an object, you hit Ctrl+C and then you hit Ctrl+V but nothing happens?

 

Does this happen in all drawings or just one?

Have you tried running an Audit on your drawing to check for errors?

Have you tried closing Autocad and restarting it?

Link to comment
Share on other sites

What about my other questions?

 

1. Does this happen in all drawings or just one?

2. Have you tried running an Audit on your drawing to check for errors?

3. Have you tried closing Autocad and restarting it?

 

It might also be helpful to know what it is that you are trying to copy and paste, and, are you trying to copy and paste from one location to another inside this one drawing, or, are you trying to copy from one drawing and paste into another?

 

The more information you provide, the better your chances of getting the problem solved.

 

I have to step out for a while, but hopefully someone else will be along to pick up where I left off.

 

Good luck.

Link to comment
Share on other sites

  • 4 months later...
  • 3 years later...
9 hours ago, yasir said:

I copy drawing in a windows, and paste it at other windows
result always different

 

When you say "Window" I assume you mean Viewport?

What do you mean by "result always different"? What happens when you paste into the viewport?

 

By your description, it sounds like copy & paste is working, it's just not working the way you want it to. So what's different about the viewports you're copying from and pasting into?

Are all layers turned on? If not, what layer do you have set current? Is it frozen in the viewport?

What are you copying? Is it a block or a collection of entities?

Are you copying and pasting within a drawing or are you copying from one drawing and pasting into another drawing?

Have you run an AUDIT on your drawing, or drawings, to fix any errors?

 

The more information you provide, the better your chances of getting an answer that solves your problem.

Link to comment
Share on other sites

  • 2 months later...

I Have sometimes this isuue with some drawings.. usually saving in dxf format, opening it and copying from there (or after saving again in dwg) was helping.. Once I had problem when that was not enough. It was an export to cad from some asian structural program.. when trying to open after saving to dxf it was crushing cad. What helped was: first opening the drawing with RECOVER command which fixed 4 errors, then saving it do dxf, then opening and saving back to dwg (cos I don't want to open it from dxf every next time),.. and was working..

Link to comment
Share on other sites

  • 2 years later...

Hello

 

I am having the same issue. CTRL+C works fine in windows everywhere. In autocad it works also, but it works as if pickfirst command was set to 0 when using CTRL+C. So I am having pickfirst problem only with CTRL+C command. When selecting all that I wan't to select and pressing CTRL+C, it deselects all selected objects and it prompts that I should select objects.

 

Please help me someone :)

Link to comment
Share on other sites

For 2016 and newer versions of AutoCAD set PICKADD (System Variable) to Initial value of 2, and PICKFIRST (System Variable) to Initial value of 1.

Don't have it open to test but I've always thought it worked the same way as anywhere else in Windows, we've always had to pick first to use Ctrl+C.

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

×
×
  • Create New...