Jump to content
ILoveMadoka

Autocad 2015 - Express Tools - Most work a few do not?

Recommended Posts

ILoveMadoka

(Autocad 2015)

 

Express Tools is loaded, the Express Tools menu is displayed.

97% or more of the Express Tools work just fine.

 

Tools -> System Variables (SYSVDLG) does not work (Unknown Command)

 

Is there a way to manually fix this short of the uninstall/reinstall?

Share this post


Link to post
Share on other sites
ReMark

Uninstalling then reinstalling should be the option of LAST resort. Would you run out and buy four brand new tires for your car if just one was low on air?

Share this post


Link to post
Share on other sites
rkent

Try each of these, testing after each one to see if it has fixed it.

 

Close and restart AutoCAD.

 

Close and restart Windows.

 

Check DEMANDLOAD and set to 3 if it is not.

 

Log into Windows under another profile and check to see if it works.

 

If you have another computer there where everything is working then compare the Support File Search Path. Options, Files, ... Make changes to your computer if found to be missing somethings.

Share this post


Link to post
Share on other sites
f700es
Uninstalling then reinstalling should be the option of LAST resort. Would you run out and buy four brand new tires for your car if just one was low on air?

 

Sorry ReMark poor analogy. One option is free and relatively quick. The other is not free nor quick or even related. Hate to bust your chops on this but well ;)

Share this post


Link to post
Share on other sites
ILoveMadoka

I only mentioned the uninstall/reinstall because it was the only solution anyone posted on one post that I found.

I posted the steps I used to get it to work. (see above..)

 

It was an .arx file that the Express Tools does/did not load automatically for some reason.

Manually loaded and worked fine...

 

See my second post above...

Edited by ILoveMadoka

Share this post


Link to post
Share on other sites
ILoveMadoka

ReMark...

 

I'm an old fart....

Uninstall/reinstall is ALWAYS the LAST option... :lol:

And even then I don't want to do it!

Share this post


Link to post
Share on other sites
ReMark

For too many people it is the FIRST option unfortunately.

Share this post


Link to post
Share on other sites
ILoveMadoka

My problem is I'll dink around for an hour or two with a problem

before I come to my senses and see what Google has to say...

Youtube is usually stop No. 2...

Share this post


Link to post
Share on other sites
f700es

Nothing wrong with "dinking around" and trying yourself ;)

Share this post


Link to post
Share on other sites
MillerMG
Sorry ReMark poor analogy. One option is free and relatively quick. The other is not free nor quick or even related. Hate to bust your chops on this but well ;)

 

the analogy was comical that's for sure.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


×
×
  • Create New...