Jump to content
jim78b

lweight on off

Recommended Posts

jim78b

i have this macro and not understand why if i set lweight bylayer after launch my macro the lweight display on instead remain as should be :OFF

 

^C^C_clayer 0;^C^C_color BYBLOCK;^C^C-linetype;S BYLAYER;^C^C_lweight BYLAYER;

Share this post


Link to post
Share on other sites
steven-g

Looks like running the lweight command automatically turns on the display, but you can turn it off at the end of your macro by adding this to the end.

_lwdisplay;off;

 

Share this post


Link to post
Share on other sites
jim78b

Yes i know but if i draw with lweight on i don't want it off .is normal that lweight command enable lweight display ?

Share this post


Link to post
Share on other sites
steven-g

I never use it but, it does appear to be. Looks like something you just need to learn to live with, in a macro the lweight command will automatically turn it on, I suppose you could add in a diesel expression at the start of your macro to reaad the variable "lwdisplay" at the start of the macro and then reset it at the end so that the value remains the same.

Share this post


Link to post
Share on other sites
jim78b
28 minutes ago, steven-g said:

I never use it but, it does appear to be. Looks like something you just need to learn to live with, in a macro the lweight command will automatically turn it on, I suppose you could add in a diesel expression at the start of your macro to reaad the variable "lwdisplay" at the start of the macro and then reset it at the end so that the value remains the same.

Thanks i want only know if was normal and if  i used the macro command right .i can remove lweight and not use if someone don't know why lweight active the display of lines weight

Edited by jim78b

Share this post


Link to post
Share on other sites
steven-g

Yes it certainly looks normal, I can see no problems in your macro.

Share this post


Link to post
Share on other sites
tombu
8 hours ago, jim78b said:

i have this macro and not understand why if i set lweight bylayer after launch my macro the lweight display on instead remain as should be :OFF

 

^C^C_clayer 0;^C^C_color BYBLOCK;^C^C-linetype;S BYLAYER;^C^C_lweight BYLAYER;

To modify layer 0 use "^C^C_-LAYER Make 0" and set whatever properties you want for layer 0 while you're in there.  Try using CELWEIGHT to set current lineweight. 

Gotta ask, why set color BYBLOCK, and everything else BYLAYER?  I generally always use BYBLOCK for block entities and BYLAYER for everything else.

Share this post


Link to post
Share on other sites
jim78b

Thank you today i am in Montain. Monday i will try ...have a nice day

Edited by jim78b

Share this post


Link to post
Share on other sites
jim78b

I use byblock because i use a lot blocks and need often change color

Share this post


Link to post
Share on other sites
jim78b
On 8/24/2019 at 12:12 PM, steven-g said:

Yes it certainly looks normal, I can see no problems in your macro.

even with CELWEIGHT autocad turn on the lwdisplay

Share this post


Link to post
Share on other sites
jim78b

if i use -layer lw not permit to choose bylayer only thicknes

Share this post


Link to post
Share on other sites
jim78b

ok work with cel weight ! thanks to all!

  • Like 1

Share this post


Link to post
Share on other sites
steven-g

Well done, It can be frustrating at times trying to get things to work as you hope, and macro's often are limited in their use. And finding just that right setting or option/variable is often a long drawn out process. So it's good to see that you got there and it's great that you let us know (and pretty quick too).

Share this post


Link to post
Share on other sites
tombu
4 hours ago, jim78b said:

if i use -layer lw not permit to choose bylayer only thicknes

You cannot set any layer property to bylayer!

With -layer you can set lineweight to Default, same as you would with the Layer Palette.

 

I'd still recommend using byblock for all the properties of block entities and bylayer for everything else.

Share this post


Link to post
Share on other sites
jim78b
27 minutes ago, tombu said:

You cannot set any layer property to bylayer!

With -layer you can set lineweight to Default, same as you would with the Layer Palette.

 

I'd still recommend using byblock for all the properties of block entities and bylayer for everything else.

ok thanks you very much for your help! have a nice day

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


×
×
  • Create New...