Jump to content
Kurpulio

Most of drawing content disappeared

Recommended Posts

Kurpulio

Hello, i got this problem

I used this drawing, and suddenly most of its content disappeared

On the file's preview picture in explorer it still shows the full content (6 white rectangles are 6 images of drawings)

 

image.png.5d5246e56db9b98fd9130bdb1f5dd1e5.png

But when i open it, it only shows 1 old one on the left

image.png.72febbcf1f03505465b1afe4f343ef1b.png

 

I uploaded the drawing here

 

https://easyupload.io/xt3qd7

https://filebin.net/qhl4svr2pxffyz1v

 

Anyone has any idea what could have happened, and if its maybe possible to restore it?

Share this post


Link to post
Share on other sites
CyberAngel

I've seen this happen before. If you use the Undo command while in the block editor, it can wipe out most or all of your drawing. Other bugs are possible, of course.

 

The best remedy is to rename your .BAK file as a .DWG and hope that you didn't save after this incident. If possible, you can restore the file from a system backup; you may have to do some work over, but that's better than starting from scratch.

Share this post


Link to post
Share on other sites
Kurpulio

Thanks. I tried rename the .bak, but it was the same also.

Whats super strange is that based on file size it should contain everything

I mean its 9+ MB, while an older version of the drawing is 3MB, an it appears to have more content

Is it possible its in the file but somehow hidden?

Edited by Kurpulio

Share this post


Link to post
Share on other sites
dtkell

You should see if the most recent Autosave file has what you are looking for.
Check your File support path in Options for your Autosave location and hope it is more recent than the .bak file.
Rename the extension of the autosave file to .dwg and you will see.

Share this post


Link to post
Share on other sites
steven-g

Try the 'RECOVER' command worked for me 🙂 so that stuff must have been somewhere.

 

elektronika1(1).dwg

  • Like 1

Share this post


Link to post
Share on other sites
ammobake

Recover command should work.  But you can manually check for files.  By default, the autosave file location is in appdata/local/temp on your user account.

 

You can confirm the location in options, automatic safe file location.

The default looks something like...

 

C:\Users\yourusername\AppData\Local\Temp\

 

And also remember if you turn layers OFF or freeze them in block editor (either on purpose or unintentionally) they will remain in that state when you exit the block editor.

That could explain the missing content as well.

 

-Chris

Share this post


Link to post
Share on other sites
Dana W
4 hours ago, steven-g said:

Try the 'RECOVER' command worked for me 🙂 so that stuff must have been somewhere.

 

elektronika1(1).dwg 9.61 MB · 1 download

Don't miss downloading this one from steven-g, It is fixed, unless you've already found that RECOVER saved you.

Share this post


Link to post
Share on other sites
Dana W
4 hours ago, steven-g said:

Try the 'RECOVER' command worked for me 🙂 so that stuff must have been somewhere.elektronika1(1).dwg
9.61 MB · 1 download

Wait, how does that work on a different computer?😵  I just came up baffled.  Wherever the stuff was must have been inside the dwg file.

Share this post


Link to post
Share on other sites
steven-g
8 hours ago, Dana W said:

Wait, how does that work on a different computer?😵  I just came up baffled.  Wherever the stuff was must have been inside the dwg file.

Yeah baffled me too. That stuff isn't 'hidden' anywhere in the original file (well it obviously is) but not off in space or on frozen layers.

Share this post


Link to post
Share on other sites
Kurpulio

Thank you all!

And thank god for this Recover command

really a mistery what happened here

 

  • Like 1

Share this post


Link to post
Share on other sites
Dana W
On 10/27/2020 at 2:13 AM, steven-g said:

Yeah baffled me too. That stuff isn't 'hidden' anywhere in the original file (well it obviously is) but not off in space or on frozen layers.

Maybe something in the original file got corrupted and was jambing up in a REGEN between "blank the screen" and "refresh the screen".

 

I've seen similar back in my interactive business applications* programming days.

 

*translated to APPS for you millenials.😄

Edited by Dana W
  • Funny 1

Share this post


Link to post
Share on other sites
steven-g

@Dana W

Hehe I remember the days when people talked in full sentences and not 3 and 4 letter abreviations LOL 😉

  • Confused 1
  • Funny 1

Share this post


Link to post
Share on other sites
Dana W
On 10/29/2020 at 12:30 PM, steven-g said:

@Dana W

Hehe I remember the days when people talked in full sentences and not 3 and 4 letter abreviations LOL 😉

IDK what yr saying bc IDK how to read punctuation.

  • Funny 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


×
×
  • Create New...