Jump to content
Eleni19

Getting dotted lines to show up from model space into viewport

Recommended Posts

Eleni19

I am so frustrated as I cannot get my dashed lines in my model space to show up dashed in my viewport.

I already tried MSLTSCALE = 1 in model space and PSLTSCALE = 1 and LTSCALE = 1 in paperspace.

it did not work. Anyone have any ideas?

Share this post


Link to post
Share on other sites
SLW210

Post the file.

Share this post


Link to post
Share on other sites
CyberAngel

In this situation I will override the linetype scale for a single line. I change it from 1 to .1 to .01 etc. If necessary I then change it from 1 to 10 to 100 etc. Eventually the pattern will appear. That will tell you what linetype scale you need to use for your drawing or for certain lines.

Share this post


Link to post
Share on other sites
Eleni19

i may be sounding like an idiot but how can i post the file?

Share this post


Link to post
Share on other sites
Eleni19

cyberangel- so do i click on the line in model space and start trying to adjust the scale like you said until is shows up in the viewport? is that what you mean?

Share this post


Link to post
Share on other sites
qball

Are you married to the Acadiso linetype? Because if you change a line to Dashed or Hidden or whatever it seems to work. I've never used the Acadiso stuff, so I don't know how they're different. Except apparently they don't work here.

Share this post


Link to post
Share on other sites
Kremer

You can alter a single lines linetype scale by selecting the line and opening properties. It should be near the top of the window. This will only alter the selected objects.

Share this post


Link to post
Share on other sites
bennyboy86

also if changing the linetype scale doesnt work, sometimes if you ahve copied work from other drawings you may have to reload the line type for that particular drawing. go to Linetype Manager and load the line type you want even if it there, it will ask you if you want to overide say YES.

Share this post


Link to post
Share on other sites
SLW210
Are you married to the Acadiso linetype? Because if you change a line to Dashed or Hidden or whatever it seems to work. I've never used the Acadiso stuff, so I don't know how they're different. Except apparently they don't work here.

 

Good call!

 

You need to use DASHED for the linetype not ACAD_ISO. ISO is usually for metric drawing not Imperial. You could use a LTSCALE of 0.0394 to make up the difference.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


×
×
  • Create New...