Jump to content

Recommended Posts

willydj1

I am working on a drawing (not originally created by me) and cannot create any hatches at all. If I make a closed shape, select Hatch, and select an interior point, nothing at all happens. No hatch is created, no error messages are generated. The command simply appears to finish as normal but doesn't actually create anything. Any suggestions?

Link to post
Share on other sites

Did you checked the state of current layer? I mean to don't be turned OFF.

If you are using the SOLID pattern, then check that FILLMODE system variable is set to 1.

Link to post
Share on other sites
willydj1

Current layer is on and unlocked. I can't make hatches with ANY pattern; doesn't matter if it is solid or otherwise.

Link to post
Share on other sites
willydj1

Original drawing contains confidential data. I deleted everything and saved a copy as a test file with a simple shape to hatch. See attached file.

 

HATCH_TEST.dwg

Link to post
Share on other sites
ReMark

WildWilly.PNG

Taken from your drawing after changing the value of FILLMODE.

 

Why do people insist on overriding layer colors? Ex. - like the color of layer "0"?

Link to post
Share on other sites
Dana W
I am working on a drawing (not originally created by me) and cannot create any hatches at all. If I make a closed shape, select Hatch, and select an interior point, nothing at all happens. No hatch is created, no error messages are generated. The command simply appears to finish as normal but doesn't actually create anything. Any suggestions?

 

EDIT: On second thought, do as the machine says...;)

 

What command chain appears in the command line area? Are you using the right click hatch menu? Previewing the hatch?

 

If all else is as it should be, try purging some junk out of the drawing. I've had hatch fail with no errors before when (it seems) that the drawing is bloated.

Link to post
Share on other sites
willydj1

Thanks! I appreciate the help. I was a little confused because you said to change FILLMODE only if I was trying to make solid hatches.

 

Why do people insist on overriding layer colors? Ex. - like the color of layer "0"?

 

Beats me. I didn't do it.

Link to post
Share on other sites
  • 7 months later...

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...