Jump to content
CyberAngel

Origin Moves in Redefined Blocks

Recommended Posts

CyberAngel

Thanks to this forum, I can avoid this particular "quirk." Sorry if it's been posted before.

 

I set out to make several blocks annotative. I would insert one, explode it, and redefine it with "Annotative" turned on. When I finished, the insertion point moved to (0,0) for some reason. In other words, if I inserted the original block at (200,200), I would pick the insertion point at (200,200), but the block would be redefined with the insertion point at (0,0). That meant the block would appear at (400,400).

 

I could subsequently edit the block and move the objects back to (0,0). That's not the point. Someone with a block with an insertion point not at (0,0) would have a serious problem here. I don't know what's going on, I don't care, I suspect Autodesk doesn't care either, but I'm posting it to warn other users.

 

So, if you encounter this quirk yourself, you can edit the block normally, open the properties window while in Block Editor, and toggle the Annotative setting. That's it. See this thread.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


×
×
  • Create New...