Jump to content

Recommended Posts

I have a layer that seems to displaying incorrectly. I am trying to freeze "NoPlot" through a viewport. It is also freezing out on paperspace.

 

Am I wrong in thinking it should only freeze "inside" the viewport?

 

Test.dwg

Share this post


Link to post
Share on other sites

Yes, VPFREEZE in Modelspace viewports is independent of VPFREEZE for the Paperspace Layout. In your drawing, the layer is frozen in both the VP and PS. With Paperspace active, clear the VPFREEZE override for the layer.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Tab 03, I am in paperspace, "NoPlot" is not frozen in model, it is frozen in "through the viewport".

 

It should look like tab 2 showing a color 222 viewport, but with two circles in the lower right, around the working area?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Perhaps I mis-understand, but I seem to be getting exactly the opposite result.

 

When Paperspace is active, VPFREEZE does not VPfreeze the layer, nor does it VPfreeze the viewport(s), rather it freezes the whole layer.

 

When a viewport is active, VPFREEZE does what's expected and only VPFREEZEs the layer within the active Viewport.

 

Either way it still seems like a bug/quirk because it seems like VPFREEZE command in PS should do the same thing as toggling the VP Freeze button using the Layer Manager.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

×