Jump to content
belmartinelli

Problem when plotting with transparency

Recommended Posts

belmartinelli

Hi people, I am having a problem when plotting .PLT files.

Just wondering if someone had the same problem, and a solution for it. I am using AutoCAD LT 2012.

When I plot with transparency box ticked, the result file is displaced, and doesn't respect the defined area. I attached examples, the same file, plotted with transparency ON and OFF.

PLOT_TRANSP_ON.jpg

When plotting PDF, the files are perfect.

 

Thank you in advance!!

PLOT_TRANSP_OFF.jpg

Share this post


Link to post
Share on other sites
BIGAL

Why even plot to PLT thats a very old output that was aimed originally for pen plotters because of the time taken to do a plot.

Share this post


Link to post
Share on other sites
belmartinelli

It's a client demand, guess the print shops here in Brazil work better with that kind of file.

Share this post


Link to post
Share on other sites
tombu

As I understand it plotting with transparency on converts it to an image file which greatly increases the size of the file while reducing the quality of the linework.

Not familiar with your issue as I've never plotted to a PLT, but I'd avoid using transparency as much as possible. A fine ANSI31 hatch with the lineweight set to 0 looks just like solid transparency.

Share this post


Link to post
Share on other sites
BIGAL

What printer are you using for the plt

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

×