Jump to content

Problem when plotting with transparency


Recommended Posts

belmartinelli

Hi people, I am having a problem when plotting .PLT files.

Just wondering if someone had the same problem, and a solution for it. I am using AutoCAD LT 2012.

When I plot with transparency box ticked, the result file is displaced, and doesn't respect the defined area. I attached examples, the same file, plotted with transparency ON and OFF.

PLOT_TRANSP_ON.jpg

When plotting PDF, the files are perfect.

 

Thank you in advance!!

PLOT_TRANSP_OFF.jpg

Link to post
Share on other sites
belmartinelli

It's a client demand, guess the print shops here in Brazil work better with that kind of file.

Link to post
Share on other sites

As I understand it plotting with transparency on converts it to an image file which greatly increases the size of the file while reducing the quality of the linework.

Not familiar with your issue as I've never plotted to a PLT, but I'd avoid using transparency as much as possible. A fine ANSI31 hatch with the lineweight set to 0 looks just like solid transparency.

Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...