Jump to content

Recommended Posts

andq

Could anybody help please, a text in the model space is displayed annoyingly thick. It was always ok but something changed beyond of my knowledge in one particular project only. Can't change it back, it plots ok though.

You can compare the pictures: two different files with absolutely identical text settings...

And, when I try to choose between text styles in text properties it says "The current style has been modified..." although I did not! I think both things are related some how...

Any Ideas please? I have ACad 2011..

Capture1.jpg

Capture2.jpg

Capture3.jpg

Share this post


Link to post
Share on other sites
SuperCAD

Make sure that the text is placed at zero in the Z axis. Even if it shows zero in the properties, manually type it in. This sometimes happens in 2008, not too sure about 2011.

Share this post


Link to post
Share on other sites
andq
Make sure that the text is placed at zero in the Z axis. Even if it shows zero in the properties, manually type it in. This sometimes happens in 2008, not too sure about 2011.

 

Tried that... does not work.. thanks anyway.

Share this post


Link to post
Share on other sites
Quagga

Can you post the offending drawing?

Share this post


Link to post
Share on other sites
Organic

I only see one lot of that text in that drawing. Do you need to upload both drawings perhaps?

Share this post


Link to post
Share on other sites
andq
I only see one lot of that text in that drawing. Do you need to upload both drawings perhaps?

 

Yes... I delete stuff for size reason. sorry.. Here are both the drawings, I left similar parts to compare and you can see text differences.

Thank you..

good.dwg

offending.dwg

Share this post


Link to post
Share on other sites
Organic

I have no idea after looking at them, the settings look the same yet the display is clearly different in AutoCad 2012.

Share this post


Link to post
Share on other sites
CyberAngel

I've run across this same issue with Arial text. Every so often a piece of text will become bold for no apparent reason. The only remedy I found was to erase the text and re-create it.

Share this post


Link to post
Share on other sites
andq
I've run across this same issue with Arial text. Every so often a piece of text will become bold for no apparent reason. The only remedy I found was to erase the text and re-create it.

 

Newly created text in that drawing look like that too, even if I change style to any other. And changing the style is very disturbing - it keep saying "The current style has been modified..." before I actually did it, and automatically drops me to other created styles for no reasons.

Share this post


Link to post
Share on other sites
SLW210

Try.... _DVIEW then then then POint then 0,0,0 then 0,0,1 then . then

Share this post


Link to post
Share on other sites
andq
Try.... _DVIEW then then then POint then 0,0,0 then 0,0,1 then . then

 

FANTASTIC !!! it actually worked !!! You are expert ! Thank you !

So it something with kind of shifted 3D camera although I worked in 2D ...?

Share this post


Link to post
Share on other sites
SLW210

At some point you must have done some 3D orbiting. It has been around, usually just affects certain TT fonts I guess.

Share this post


Link to post
Share on other sites
andq

Oh ye-e-e-es... exactly.

Thank you :lol:

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


×
×
  • Create New...