Jump to content
Sid

Will an Intel i5-3570K CPU w/ 8gig of ram and HD 4000 graphics (onboard) run SU Pro?

Recommended Posts

f700es

I would uninstall completely. Do you have any 3rd party add ons installed as well?

Share this post


Link to post
Share on other sites
Sid
I would uninstall completely. Do you have any 3rd party add ons installed as well?

Will do, f700es. Don't have anything else installed related to SU, but, for future reference should those be dumped, too? Will report back later with results. BTW, thanx!

 

Sid

Share this post


Link to post
Share on other sites
f700es

I was thinking one might be the problem :(

 

Good luck

 

Sean

Share this post


Link to post
Share on other sites
Sid

Shucks! Sean, after reinstalling SketchUp (trial version--I haven't purchased it yet) I waited a timed five minutes before terminating the process in Windows Task Manager. Before that, I had clicked on the desktop shortcut and had to leave my computer for a short time (how long?????). When I returned shortly after, SU had opened and was asking for the choice of a template. After selecting a template, the program froze again, and, after several minutes waiting, I terminated. Thus, same old, same old.

 

Sid

Share this post


Link to post
Share on other sites
f700es

Huh? Hardware issue then, maybe???

Share this post


Link to post
Share on other sites
f700es

I run SU on a dual core athlon II x2 with an on board ati card. Way less than your setup and it runs smoothly. Something else going on.

Share this post


Link to post
Share on other sites
f700es

Sid have you tried an older version of SU? Maybe v8 or 2013?

Share this post


Link to post
Share on other sites
Cad64

Have you tried opening Sketchup by double clicking on an existing .skp file rather than the desktop icon? I don't know if it will help you or not, but I have seen people with this same issue on other forums say it worked for them.

Share this post


Link to post
Share on other sites
grim007

ofcourse. im currently using SU pro 8 with only intel cor2duo with 1gb gpu. and it run smooth

Share this post


Link to post
Share on other sites
Sid

So sorry for having taken forever getting back to this thread. Here's what I've done that solved my problems very nicely:

 

1) Upgraded Win8 to Win10.

 

2) Added an inexpensive Quadro K420 card.

 

3) Added a Samsung 27" monitor.

 

 

Things are going swimmingly now!

 

I greatly appreciate all the great suggestions you guys have made. All very good food for thought. Thank you!

Share this post


Link to post
Share on other sites
BIGAL

I know its a old post, My money would have been on Intel HD4000 its not supported by 2015+ Autocad. Sketchup maybe same problem.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


×
×
  • Create New...