Jump to content
the_arkitek

Losing the Linetype from XREFS

Recommended Posts

the_arkitek

Hello,

 

We xref and draw in Model Space then use viewports with title blocks scaled accordingly to the LTSCALE in Paper Space (i.e. 1"=50'-0" would have a setting of LTSCALE: 600).

 

So this happens frequently....We receive a background from architect, civil engineer, etc.. and after cleaning up the background and then setting up our drawings, thus xref in the background; the linetypes from the xref get lost (i.e. say a dashed line will show continuous).

 

Any help would be greatly appreciated!!

Share this post


Link to post
Share on other sites
RobDraw

What happens when you set the LTScale to 1?

Share this post


Link to post
Share on other sites
nestly

AFAIK, LTSCALE is drawing specific, so the host drawing sets the linetype scaling. The exception is if the objects have object level property overrides applied. IMO, it would be better if you changed your technique to use a "normal" LTSCALE (0.5 or 1) and then take advantage of AutoCAD's automatic linetype scaling (MSLTSCALE=1 PSLTSCALE=1) but the other option is to use the Properties Palette to change the XREF object's LTSCALE to 1/600 to counteract your host drawing 600/1 LTSCALE.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


×
×
  • Create New...