Jump to content

Search the Community

Showing results for tags 'error'.



More search options

  • Search By Tags

    Type tags separated by commas.
  • Search By Author

Content Type


Forums

  • CADTutor
    • News, Announcements & FAQ
    • Feedback
  • AutoCAD
    • AutoCAD Beginners' Area
    • AutoCAD 2D Drafting, Object Properties & Interface
    • AutoCAD Drawing Management & Output
    • AutoCAD 3D Modelling & Rendering
    • AutoCAD Vertical Products
    • AutoCAD LT
    • CAD Management
    • AutoCAD Bugs, Error Messages & Quirks
    • AutoCAD General
    • AutoCAD Blogs
  • AutoCAD Customization
    • The CUI, Hatches, Linetypes, Scripts & Macros
    • AutoLISP, Visual LISP & DCL
    • .NET, ObjectARX & VBA
    • Application Beta Testing
    • Application Archive
  • Autodesk Revit
    • Revit General
    • Revit Architecture
    • Revit MEP
    • Revit Structure
  • Autodesk 3ds Max
    • 3D Modelling
    • UVW Mapping, Textures & Materials
    • Cameras, Lighting & Rendering
    • Rigging & Animation
    • 3ds Max General
    • Infrastructure, Architecture & Landscape Visualisation
  • Other Autodesk Products
    • Autodesk Software General
    • Autodesk Inventor
  • Digital Design
    • SketchUp
    • Rhino
    • SolidWorks
    • MicroStation
    • Design Software
    • Web Design
    • Catch All
  • Resources
    • Tutorials & Tips'n'Tricks
    • AutoCAD Museum
    • Blocks, Images, Models & Materials
    • Useful Links
  • Community
    • Introduce Yourself
    • Showcase
    • Work In Progress
    • Jobs & Training
    • Chat
    • Competitions

Find results in...

Find results that contain...


Date Created

  • Start

    End


Last Updated

  • Start

    End


Filter by number of...

Joined

  • Start

    End


Group


Real Name


Biography


Location


Interests


Occupation


Discipline


Discipline details


Main CAD Product


Current Product Version


First AutoCAD Version


Other Applications


Operating System


Computer


Monitor


Motherboard


CPU


RAM


Graphics


Primary Storage


Secondary Storage

Found 52 results

  1. Yesterday by AutoCAD crashed and since then I have been experiencing a number of issues with all of my existing dwg files and any new files I create. The prob is that I am unable to select items (objects/text/lines) before I select the commands. For instance I am unable to select a line and then press delete. I am also unable to select a viewport to lock and unable to select text to edit. I am also unable to copy with basepoint, or copy things in to a new drawing file. However I can delete / move as long as I select the command prior to selecting the item. Has anyone got any solution of how I can resolve this issue? I am experiencing this issue across all of my AutoCAD files, not just one and have an important drawings which was due to be issued to the Client by Monday which I am unable to edit. Thank you in advance for your help.
  2. This is happening after I post the name of the lisp to the command line. I can't spot the error in it. It has always worked before. The lisp is supposed to search out text and attribute values and replace them. Can anyone spot the error? (defun c:BUBBLER01 () (setq ss_blk (ssget "x" '((0 . "INSERT") (66 . 1)))) (if ss_blk (progn (setq lst_blk (sel2lst ss_blk)) (foreach en_blk lst_blk (setq lst_atts (att2lst en_blk)) (setq str_line "") (foreach en_atts lst_atts (setq str_line (getval 1 en_atts)) (if (not (wcmatch str_line "*/*/*")) (progn (setq str_line (strchg str_line *01* * 5555501*)) (setq str_line (strchg str_line *02* * 5555502*)) (setq str_line (strchg str_line *03* * 5555503*)) (setq str_line (strchg str_line *04* * 5555504*)) (setq str_line (strchg str_line *05* * 5555505*)) (setq str_line (strchg str_line *06* * 5555506*)) (setq str_line (strchg str_line *07* * 5555507*)) (setq str_line (strchg str_line *08* * 5555508*)) (setq str_line (strchg str_line *09* * 5555509*)) (setq str_line (strchg str_line *10* * 5555510*)) (setq str_line (strchg str_line *11* * 5555511*)) (setq str_line (strchg str_line *12* * 5555512*)) (setq str_line (strchg str_line *13* * 5555513*)) (setq str_line (strchg str_line *14* * 5555514*)) (setq str_line (strchg str_line *15* * 5555515*)) (setq str_line (strchg str_line *16* * 5555516*)) (setq str_line (strchg str_line *17* * 5555517*)) (setq str_line (strchg str_line *18* * 5555518*)) (setq str_line (strchg str_line *19* * 5555519*)) (setq str_line (strchg str_line *20* * 5555520*)) (setq str_line (strchg str_line *21* * 5555521*)) (setq str_line (strchg str_line *22* * 5555522*)) (setq str_line (strchg str_line *23* * 5555523*)) (setq str_line (strchg str_line *24* * 5555524*)) (setq str_line (strchg str_line *25* * 5555525*)) (setq str_line (strchg str_line *26* * 5555526*)) (setq str_line (strchg str_line *27* * 5555527*)) (setq str_line (strchg str_line *28* * 5555528*)) (setq str_line (strchg str_line *29* * 5555529*)) (setq str_line (strchg str_line *30* * 5555530*)) (setq str_line (strchg str_line *31* * 5555531*)) (setq str_line (strchg str_line *32* * 5555532*)) (setq str_line (strchg str_line *33* * 5555533*)) (setq str_line (strchg str_line *34* * 5555534*)) (setq str_line (strchg str_line *35* * 5555535*)) (setq str_line (strchg str_line *36* * 5555536*)) (setq str_line (strchg str_line *37* * 5555537*)) (setq str_line (strchg str_line *38* * 5555538*)) (setq str_line (strchg str_line *39* * 5555539*)) (setq str_line (strchg str_line *40* * 5555540*)) (setq str_line (strchg str_line *41* * 5555541*)) (setq str_line (strchg str_line *42* * 5555542*)) (setq str_line (strchg str_line *43* * 5555543*)) (setq str_line (strchg str_line *44* * 5555544*)) (setq str_line (strchg str_line *45* * 5555545*)) (setq str_line (strchg str_line *46* * 5555546*)) (setq str_line (strchg str_line *47* * 5555547*)) (setq str_line (strchg str_line *48* * 5555548*)) (setq str_line (strchg str_line *49* * 5555549*)) (setq str_line (strchg str_line *50* * 5555550*)) (setq str_line (strchg str_line *51* * 5555551*)) (setq str_line (strchg str_line *52* * 5555552*)) (setq str_line (strchg str_line *53* * 5555553*)) (setq str_line (strchg str_line *54* * 5555554*)) (setq str_line (strchg str_line *55* * 5555555*)) (setq str_line (strchg str_line *56* * 5555556*)) (setq str_line (strchg str_line *57* * 5555557*)) (setq str_line (strchg str_line *58* * 5555558*)) (setq str_line (strchg str_line *59* * 5555559*)) (setq str_line (strchg str_line *60* * 5555560*)) (setq str_line (strchg str_line *61* * 5555561*)) (setq str_line (strchg str_line *62* * 5555562*)) (setq str_line (strchg str_line *63* * 5555563*)) (setq str_line (strchg str_line *64* * 5555564*)) (setq str_line (strchg str_line *65* * 5555565*)) (setq str_line (strchg str_line *66* * 5555566*)) (setq str_line (strchg str_line *67* * 5555567*)) (setq str_line (strchg str_line *68* * 5555568*)) (setq str_line (strchg str_line *69* * 5555569*)) (setq str_line (strchg str_line *70* * 5555570*)) (setq str_line (strchg str_line *71* * 5555571*)) (setq str_line (strchg str_line *72* * 5555572*)) (setq str_line (strchg str_line *73* * 5555573*)) (setq str_line (strchg str_line *74* * 5555574*)) (setq str_line (strchg str_line *75* * 5555575*)) (setq str_line (strchg str_line *76* * 5555576*)) (setq str_line (strchg str_line *77* * 5555577*)) (setval 1 str_line en_atts) )))))) (setq ss_txtlines (ssget "x" '((0 . "TEXT")))) (if ss_txtlines (progn (setq lst_txtlines (sel2lst ss_txtlines)) (setq str_line "") (foreach en_txtlines lst_txtlines (setq str_line (getval 1 en_txtlines)) (if (not (wcmatch str_line "*/*/*")) (progn (setq str_line (strchg str_line *01* * 5555501*)) (setq str_line (strchg str_line *02* * 5555502*)) (setq str_line (strchg str_line *03* * 5555503*)) (setq str_line (strchg str_line *04* * 5555504*)) (setq str_line (strchg str_line *05* * 5555505*)) (setq str_line (strchg str_line *06* * 5555506*)) (setq str_line (strchg str_line *07* * 5555507*)) (setq str_line (strchg str_line *08* * 5555508*)) (setq str_line (strchg str_line *09* * 5555509*)) (setq str_line (strchg str_line *10* * 5555510*)) (setq str_line (strchg str_line *11* * 5555511*)) (setq str_line (strchg str_line *12* * 5555512*)) (setq str_line (strchg str_line *13* * 5555513*)) (setq str_line (strchg str_line *14* * 5555514*)) (setq str_line (strchg str_line *15* * 5555515*)) (setq str_line (strchg str_line *16* * 5555516*)) (setq str_line (strchg str_line *17* * 5555517*)) (setq str_line (strchg str_line *18* * 5555518*)) (setq str_line (strchg str_line *19* * 5555519*)) (setq str_line (strchg str_line *20* * 5555520*)) (setq str_line (strchg str_line *21* * 5555521*)) (setq str_line (strchg str_line *22* * 5555522*)) (setq str_line (strchg str_line *23* * 5555523*)) (setq str_line (strchg str_line *24* * 5555524*)) (setq str_line (strchg str_line *25* * 5555525*)) (setq str_line (strchg str_line *26* * 5555526*)) (setq str_line (strchg str_line *27* * 5555527*)) (setq str_line (strchg str_line *28* * 5555528*)) (setq str_line (strchg str_line *29* * 5555529*)) (setq str_line (strchg str_line *30* * 5555530*)) (setq str_line (strchg str_line *31* * 5555531*)) (setq str_line (strchg str_line *32* * 5555532*)) (setq str_line (strchg str_line *33* * 5555533*)) (setq str_line (strchg str_line *34* * 5555534*)) (setq str_line (strchg str_line *35* * 5555535*)) (setq str_line (strchg str_line *36* * 5555536*)) (setq str_line (strchg str_line *37* * 5555537*)) (setq str_line (strchg str_line *38* * 5555538*)) (setq str_line (strchg str_line *39* * 5555539*)) (setq str_line (strchg str_line *40* * 5555540*)) (setq str_line (strchg str_line *41* * 5555541*)) (setq str_line (strchg str_line *42* * 5555542*)) (setq str_line (strchg str_line *43* * 5555543*)) (setq str_line (strchg str_line *44* * 5555544*)) (setq str_line (strchg str_line *45* * 5555545*)) (setq str_line (strchg str_line *46* * 5555546*)) (setq str_line (strchg str_line *47* * 5555547*)) (setq str_line (strchg str_line *48* * 5555548*)) (setq str_line (strchg str_line *49* * 5555549*)) (setq str_line (strchg str_line *50* * 5555550*)) (setq str_line (strchg str_line *51* * 5555551*)) (setq str_line (strchg str_line *52* * 5555552*)) (setq str_line (strchg str_line *53* * 5555553*)) (setq str_line (strchg str_line *54* * 5555554*)) (setq str_line (strchg str_line *55* * 5555555*)) (setq str_line (strchg str_line *56* * 5555556*)) (setq str_line (strchg str_line *57* * 5555557*)) (setq str_line (strchg str_line *58* * 5555558*)) (setq str_line (strchg str_line *59* * 5555559*)) (setq str_line (strchg str_line *60* * 5555560*)) (setq str_line (strchg str_line *61* * 5555561*)) (setq str_line (strchg str_line *62* * 5555562*)) (setq str_line (strchg str_line *63* * 5555563*)) (setq str_line (strchg str_line *64* * 5555564*)) (setq str_line (strchg str_line *65* * 5555565*)) (setq str_line (strchg str_line *66* * 5555566*)) (setq str_line (strchg str_line *67* * 5555567*)) (setq str_line (strchg str_line *68* * 5555568*)) (setq str_line (strchg str_line *69* * 5555569*)) (setq str_line (strchg str_line *70* * 5555570*)) (setq str_line (strchg str_line *71* * 5555571*)) (setq str_line (strchg str_line *72* * 5555572*)) (setq str_line (strchg str_line *73* * 5555573*)) (setq str_line (strchg str_line *74* * 5555574*)) (setq str_line (strchg str_line *75* * 5555575*)) (setq str_line (strchg str_line *76* * 5555576*)) (setq str_line (strchg str_line *77* * 5555577*)) (setval 1 str_line en_txtlines) ))))))
  3. Hi, All I have a situation where the AutoCAD stopped working. I cannot open DWG format file. I get this error message: Internal Error Can someone please help me. Thanks in Advance, Jared.
  4. Hey everyone (again), Im having another unpleasant experience at the moment when i open DWG files for AutoCAD. I double click on them to open them through AutoCAD 2017 and i get a windows error saying "There was a problem sending the command to the program." But AutoCAD still opens up, it just doesnt open up the DWG, it goes straight to the main menu 'thingy' where i can see my recent documents and etc. i usually have to double click on the DWG somewhere between 3-7 times for it to produce my drawing and stop sending errors. If anyone could also help me with this, that would be awesome. Thanks much!
  5. Hello, This is my first forum post and I have been doing a lot of searching before coming here so please be nice! I'm having a problem when trying to open a DXF file in AutoCAD LT 2017, I'm getting an error saying: 'Invalid of incomplete DXF input -- drawing discarded' I have an issue with a drawing where there are lots of blocks and line types that can't be purged out. Normally with our drawings if you DXFOUT and DXFIN it then allows you to purge everything but when I get this error I hit a dead end. Unfortunately I can't upload the drawing itself here due to my companies data security policy but if you need any more details please ask and I'll see what I can do. Thanks! P.S. The file itself is saved in AutoCAD LT 2010 and I'm trying to open it in 2017, I've also tried 2013 but this gives me the same error message. All of our 25,000+ drawings are saved this way and we only have access to 2017 and 2013 versions of AutoCAD LT yet this error only shows on a small amount of drawings.
  6. Guys, I had to re-scale a drawing and convert it to DXF so we can use in our cutting machine. The problem is when I try to open the DXF file on our factory computer there are missing some lines. But when I open the file on my computer, it is perfect. Do you guys now if this is a AutoCAD error when converting the file to DXF or its a problem with our factory's computer ?
  7. Hi, I've just purcharsed a new x64 bit notebook that came with Windows 10 in it, but it won't let me install AutoCAD in any way. Everytime I download Autodesk's student version through the Install Now or Virtual Agent methods, right after the extraction I recieve an unidentified "Error" message containing the adress of various ( C: ) folders and then the application closes. I will attach here a printscreen: http://imgur.com/25WqjSo I've searched all over the internet and tried a number of solutions, none of which worked out. I have tried so far: - Disabling Windows Firewall; - Disabling my antivirus; - Disabling UAC; - Running the installation as admin; - Deleting files from previous attempts; - Cleaning my AppData/Temp file; - Changing my NET Framework from 4.6.01038 to 4.5.0; - Installing all the latest AutoCAD versions; - Installing both x32 and x64 bit versions; ...and nothing seems to work out. I am extremelly disappointed for I have just bought a computer that refuses in every way to install a software that I have always used in other notebooks. Any ideas? Any solutions? I will be waiting for answers. Thanks
  8. Hi all, I am having issues with what I believe could be a corrupted page setup file. I have gone to the page setup manager to try and delete and re-create, but ANY interaction with the page setup in question causes CAD to immediately lock up and crash (even a right click, somehow). Does anyone know the folder location of these files so that i can go in and manually get rid of one? Thanks Edit: I am using a windows 7 machine.
  9. Hi... I have a problem with the ObjectARX 2017 project creation on the Visual Studio 2015. I've downloaded the ObjectARX package from the Autodesk page and run it. It was unpacked in that folder: C:\Autodesk\Autodesk_ObjectARX_2017_Win_64_and_32_Bit. But there aren't any executable for the installation there. I've downloaded too a small utility called 'ObjectARXWizards', and run it. This programm ask me where is located the ObjectARX folder and AutoCAD folder, and after this, install the package. In that moment appear in the control panel appear in the VS2015, at the Visual C++ tab the Autodesk, with two options of ObjectARX project modelos: ObjectARX/DBX Project and ObjectARX/DBX/OMF Project. When I select any of these two project options, it give me a error like this: Creating project 'ArxProject1'... project creation failed. I did run the Visual Studio as administrator, from a user with administrator privilegies, with the UAC turned off and install using ObjectARX Wizard, but the project creation on the Visual Studio still not working. Always give me the same error. I really don't know what I need to do to work with. Anybody can help me?
  10. I try to install autocad 2017. can't install it. coming error. see attached screenshots pls help me
  11. I have been having problems loading a lisp that has previously worked, without a problem for years, but now throws a message "Error: bad argument value: string position out of range 17". The lisp is loaded on opening of each drawing in the acaddoc.lsp, which has not changed. It is supposed to open a csv and update blocks. From what I can tell, it seems as though AutoCAD cant find the csv file in the Working Directory. (When opening a drawing with the lisp loaded in acaddoc.lsp specifying the name via findfile "name.csv") When I load the lisp through APPLOAD and manually select the file, via getfiled, it works. (findfile Nil) The Name of the csv has not changed in the acaddoc.lsp and the file is definitely in the same folder as the opened drawing. So my questions are, Is there any Variable in AutoCAD (Map 3d 2016) that could have changed to cause this? Is it a bug? Are there methods of finding the specified file in the same directory, (as the opened drawing), other than findfile? vla-get-FoundPath perhaps? How can I debug using VLISP? I tried (VL-BT) and get this; Backtrace: [0.19] (VL-BT) [1.15] (#) [2.12] (# "(vl-bt)" T #) :CALLBACK-ENTRY.6 (:CALLBACK-ENTRY) :ARQ-SUBR-CALLBACK.3 (nil 0) nil I'm not sure what it means? It's the first time I've used VLISP and only have a basic knowledge of VBA through a TAFE course, which was really more about VBS. At this stage I'm not sure if its a setting or AutoCAD is not looking in the right place? I have tried resetting autocad to default which didn't work, then I reinstalled autocad, which also didn't work. Then I updated to windows 10 just to see if some setting was changed or broken. None of those steps worked. I had been playing around with excel,( and had improved the spreadsheet which output the csv to also put out a xlsx, for a Data Link), in the previous weeks, which gave me the possibility that I had unwittingly changed a setting somewhere. The excel spreadsheet had worked with the lisp for at least 2 weeks before the error started to occur. One other thing to mention is that when excel is trying to save the csv and autocad is reading it,( has it open maybe? through the manual loading of it through the lisp), it comes up with an error 1004 or something. This happened to a co-worker who tried to debug it, and we tried alternate ways of saving the csv. After that moment the problems started. We tried the original untouched excel spreadsheet, acaddoc.lsp and method like we always had done, but now the error always occurs. Please, are there any suggestions?
  12. When trying to use the 'Revit Fabrication Export' Addin i get the following message when trying to save out as a RIF. Steps so far. Select the required system store design line & graphical element Select 'out' Save As 'Rif' ... then i get the error message. My goal is to get the Revit file into Autodesk Fabrication. Any help would be much appreciated
  13. I don't know if anyone else has this issue but since my support and Autodesk couldn't figure it out maybe it can be figured out here. When I am drafting I have multiple drawings open, I tend to copy and paste between drawings. This has caused an issue when I am publishing a finished drawing. When I have multiple drawings open and I try to publish, all of the drawings are listed as unsaved drawing. (unsaved drawing1, unsaved drawing2, etc.) I have to close the dialog box and save the drawing that I want to publish, and if I don't do anything between saving and opening the publish command the drawing will be listed and I can delete all of the other pages that are listed. I thought once that I would go through and save all of the drawings then in the drawing that I wanted to print I would save that last. When opening the publish dialog box the only drawing listed correctly was the last one I saved. The weird part is that when I have only one drawing open, it doesn't matter if I have saved or not it will list the drawing by name. I know this is not an issue that will kill AutoCAD but it bugs the crap out of me and I want it to stop doing it.
  14. I hope I am posting this on the right forum. I keep getting kicked out of the webpage and I have written this post 3 times so hopefully I don't miss any information writing it again. I have an error in a hatch pattern and I have done everything I can think of to correct it. line 21618: 0, 34.9243125, 45.6868125, 0, 53.8125, 13.99125,-39.82125 line 21619: 90, 30.6193125, 0, 0, 53.8125, 4.843125,-48.969375 line 21620: 90, 30.6193125, 51.0680625, 0, 53.8125, 2.690625,-51.121875 I only know basics on how hatch pattern code works. The first number is angle, the next 2 are x-origin, y-origin, the next 2 are delta-x, delta-y and anything after that is about if the line is non-continuous dash1, dash2, … and each line can be up to 80 characters including spaces. I did google the error and tried everything I found about hitting enter or getting rid of extra spaces. nothing worked any help would be great. Thanks,
  15. I hope I am posting this on the correct forum. I am having an issue with a custom hatch pattern. not one that I made. I found it on a website where you can share custom lisp routines and hatch patterns. I do not know how to create a hatch pattern. I am having an error with a certain line in the pattern and I can't figure out what the issue is. I do know some basics about how the code works for hatch patterns but that is it. I know the numbers work something like this, angle, x-origin, y-origin, delta-x, delta-y , and if there are spaces in the line, you can do a positive number is a line, negative number is a space and a 0 is a dot. what I don't know is how the line is effected by the line previous and after the offending line. I have done everything I can think of to correct the issue and nothing has worked. line 21618: 0, 34.9243125, 45.6868125, 0, 53.8125, 13.99125,-39.82125 line 21619: 90, 30.6193125, 0, 0, 53.8125, 4.843125,-48.969375 line 21620: 90, 30.6193125, 51.0680625, 0, 53.8125, 2.690625,-51.121875 I copied the text for the original hatch pattern into my acad.pat so I wouldn't have to deal with a lot of extra information. I just want the hatch pattern to work and I want to know how to fix it. this is not the only pattern that is having issues but this is the current one that is ticking me off. Just to let you know I did go to the end of line 21619 and hit enter, that didn't fix it, I removed the spaces between the delta x and y, and origin x and y. and nothing helped. these are all solutions that I found when googling this error. I just know that it is really obvious to someone what is wrong with this hatch pattern code and that when I figure it out I am going to say that was so obvious yet I didn't see it. Thanks for any help,
  16. When i run a lisp om my computer it gives me an error. the first problem was a missing font ic-romand (i renamed another font to continue). I included the files as attatchment. The path to files should be:C:\Program Files (x86)\ProgeCAD\progeCAD 2014 Professional ENG\Program. With appload i load the file \misc\DK_Load. When i run dk (found in dk_main.lisp) it trows me an error : argument type: stringp nil. It should open a dialog box to enter data Can anyone please help me i have to get this running before monday. Some help would be really apreciated!!!!! PROBLEM SOLVED
  17. Hi All, I have a solid model (layer "base solid" ), from which i want to subtract (layer "Subtract solid" ) and union (layer "Union solid" ) to the base. I get Boolean subtract and union error "Modeling Operation Error:Wire being deleted crosses face boundary." I have tried many different ways of modelling and i arrive at the same error. Here is my file: https://onedrive.live.com/redir?resid=E78CC5E0964AAF6B!147&authkey=!AIrqRWOhdHnKp20&ithint=file%2cdwg
  18. Has anyone had the issue of your command line not working if you have a p-line/object selected and your cursor is over the same object? sometimes this will cause the object to adjust after you try to start a command, but the command won't start. I just get a beep signaling an error, but no message. Does anyone know of a setting to fix this annoying issue?
  19. hi, i've written some input validation code, and i wonder what is really required to code and what can be handled by the autolisp *error* function. secondly, for readability sake, since the validation code is long i were thinking to link it from a different sub-function . is this a good idea? (this function is not going to interact with the user so i didnt use the getinit codes) Thanks Shay ;;;--------------------------------------------------------------------; ;;; Function: setEntSeg(ent typ max min) ; ;;; Vesion: 0.0 ;;; Creation: ;;; Update: ;;; Sub-function : 3DTO2DpONIT() ;;; ; ;;; Description: divids entity into segments while maintaining ;;; typ segment length. when total length cannot be ;;; divided without a reminder. last segments being handled ;;; according to min max parameters. ;;; ;;; ; ;;; Arguments: ; ;;; typ = typical segment length. ; ;;; mn = integer. minimum length allowed. ; ;;; mx = integer. maximum length allowed. ; ;;; ; ;;; Returned Value: A list of 2d coordinates represanting the ;;; new segments. ;;; ; ;;; Usage: ; ;;; ; ;;;--------------------------------------------------------------------; (defun setEntSeg (ent mn typ mx / plst y x cnt ang) (if (= (cdr (assoc 0 ent)) "LWPOLYLINE") (if (not (and (zerop mn) (zerop typ) (zerop mx))) (if (and (or (= (type typ) 'INT)) (or (= (type mn) 'INT)) (or (= (type mx) 'INT)) ) (if (not (and (minusp mn) (minusp mx))) (if (and (> mx typ) (< mn typ)) (princ "input is valid\n") (princ "iilegeal values, make sure mx is greater than typ and mn is smaller than typ\n" ) ) (princ "negative values are not allowed\n") ) (princ "mn and/or mx must be integer\n") ) (princ "zero is not allowed/n") ) (princ "function works only with lwpolyline\n") ) (princ) ) (defun test () (setq ent (entmake (list (cons 0 "LWPOLYLINE") (cons 100 "AcDbEntity") (cons 100 "AcDbPolyline") (cons 90 2) (cons 10 (list 0 0)) (cons 10 (list 100 100)) (cons 210 (list 0 0 1)) ) ) ) (setEntSeg ent 6 6 6) )
  20. I have a layer that seems to displaying incorrectly. I am trying to freeze "NoPlot" through a viewport. It is also freezing out on paperspace. Am I wrong in thinking it should only freeze "inside" the viewport? Test.dwg
  21. We are currently using Autocad 2014 and a couple stations using Autocad 2015. For some odd reason lately our drawings are being corrupted somehow. It is quite confusing. Say we create a drawing at 8AM and save and print it. Later that day we want to open it to make a revision and when we double click to open the drawing, it doesnt want to open. Almost like the file doesnt exist. I run recovery and it says no errors detected but still doesnt open it. Tried using insert(says invalid), xref(says invalid), etc.. nothing. THE ONLY THING THAT WORKS, is I have to logon to our Conference room computer that still has trusty ole AutoCAD 2002 installed and I am able to open it from there. However, the fun doesnt stop there. If I open and save the drawing from that station I am still unable to open from 2014/2015. I have to CTRL+A and copy everything into a "NEW" drawing then save that drawing over the existing one. Only then am I able to open this drawing. Am I missing something? Is there anyone else out there experiencing this? Please chime in. Thanks
  22. Help, I keep getting this stupid error no function definition even though I have clearly defun it in my lisp. (defun ISOCP3TEXT () (command "-style" "isocp3" "isocp.shx" "3" "1" "0" "no" "no") ) (defun ISO3 () (ISOCP3TEXT) (setvar "clayer" "0") (setq pt1 (getpoint "")) (initdia) (command ".mtext" pt1) ) (defun c:meh () (ISO3) If you are wondering, I am using meh which may seem redundant but in my main source code, I actually need to call up iso3 due to a dialog box settings thing. For some reason, when I try to run meh, I keep getting ; error: no function definition: ISO3 when clearly I do have a defined function ISO3. Help please.
  23. Hello People. Yesterday i downloaded AutoCAD CIVIL 3D 2015 in my Dell with windows 8. I was currently working with civil 3d 2013 and I appeared errors shareability with windows 8. A result of that I decided to download and install civil 3d 2015 by the shareability of windows 8. But when you start the application the pointer in the work area repeats me and gets stuck. as the picture shows. will be for some setting you need to disable or enable?. my dell have i7 4th generation. 8Gb RAM and 2gb Video Card. please help me!.. thanks..sorry for my english
  24. I am having issues with my main .stb file type; when I open the file I receive an error stating,"Invalid style name." The file opens but I can only modify existing styles, I cannot add new styles. Outside if mimicking a full new copy of the plot style, I'm stuck on this one. If I can't fix this, anyone know a way to change stb plot styles across multiple drawings? I'm on C3D 2015. Any thoughts? Thank you in advance.
  25. My company just switched over to AutoCAD 2014 and for some reason the PUBLISH command is not working, or following through with the printing once we complete the required steps to plot. We are able to select the drawings to be plotted (8"x11" sheets), then successfully bring in our page setup that we created with one of the drawings to be plotted (which we use the same template with the same limits on ALL of our 'drawing templates' we design with. After we hit the PUBLISH button at the bottom it goes into the background and just stays there with no errors or anything After a little while we end up just having to cancel and plot individually. We used TrueView to BatchPlot which is identical to the batchplot(publishing) in ACAD 2014 WITH NO ISSUES! Can someone help me as to why I would possibly be having this hiccup?
×