Jump to content

Search the Community

Showing results for tags 'render'.



More search options

  • Search By Tags

    Type tags separated by commas.
  • Search By Author

Content Type


Forums

  • CADTutor
    • News, Announcements & FAQ
    • Feedback
  • AutoCAD
    • AutoCAD Beginners' Area
    • AutoCAD 2D Drafting, Object Properties & Interface
    • AutoCAD Drawing Management & Output
    • AutoCAD 3D Modelling & Rendering
    • AutoCAD Vertical Products
    • AutoCAD LT
    • CAD Management
    • AutoCAD Bugs, Error Messages & Quirks
    • AutoCAD General
    • AutoCAD Blogs
  • AutoCAD Customization
    • The CUI, Hatches, Linetypes, Scripts & Macros
    • AutoLISP, Visual LISP & DCL
    • .NET, ObjectARX & VBA
    • Application Beta Testing
    • Application Archive
  • Other Autodesk Products
    • Autodesk 3ds Max
    • Autodesk Revit
    • Autodesk Inventor
    • Autodesk Software General
  • Other CAD Products
    • BricsCAD
    • SketchUp
    • Rhino
    • SolidWorks
    • MicroStation
    • Design Software
    • Catch All
  • Resources
    • Tutorials & Tips'n'Tricks
    • AutoCAD Museum
    • Blocks, Images, Models & Materials
    • Useful Links
  • Community
    • Introduce Yourself
    • Showcase
    • Work In Progress
    • Jobs & Training
    • Chat
    • Competitions

Find results in...

Find results that contain...


Date Created

  • Start

    End


Last Updated

  • Start

    End


Filter by number of...

Found 23 results

  1. hey guys i'm new with sketchup rendering. i changed the tile color and apply on wall but when i rendered it using vray... it showed me the original color of tile not the modified color. any help to fix this will be appreciated. thanks in advance!! :)sketchup you can see that 1st image is my model and 2nd image is rendered.. and the color of wall is different.
  2. Anyone get this before? (see attached below) I've run a number of renders of various degrees of complexity from this fairly large (78MEG) model, but the latest aerial shot crashes almost immediately and leaves me with this image of the sun in the sky. I've tried it adjusting all settings, running lo res tests and turning off final gather etc. but always the same... what gives? Your advice or sympathy much appreciated!
  3. Hello, I have a large pipe network. All works well with one exception. I am trying to apply a render material to the pipes and it renders very poorly. I drew a cube and sphere next to the network at an appropriate size, applied the same material and the cube and sphere render great but the pipes are nasty. I tried adjusting my ucs to one of the pipes and reapplying the material but I get the same result. Then I drew a cylinder in plan view the same size and length as a pipe and it worked great too. What am I missing? All suggestions are greatly appreciated. Thanks, Phil
  4. Hi everybody I have already read and understood vray guide on sun and sky but here I get a very strange color when rendering.I tried changing size and distance and multiplier,still cant get a nice sunny day light.Any suggestions?
  5. Hi, I am in need of creating a solid drawing from my wireframe drawing in model space. I have never done any 3d modeling in autocad before it took me a few days just to get the wireframe of a staircase done! I have tried to render this object in viewport but it disappears after I click on it or move around, therefore I cannot see it in my paper layout. How do I make a rendered object stay? Also I want to plot this on 22x34in and 11x17in paper, how would I go about getting a high quality rendered image. I am using autocad 2010. Thanks, Erick
  6. Hi, I have been trying to model a kerb stone in 3D. For the straight section I have no issues at all. But for the curved section I just cant get the edge detail into my model. I have attached a picture of my models. I did my curved design by drawing a circle with the desired raduis and offset the circle by required distance. Then after trimming and joining I used PRESSPULL to lift it. If anyone could provide assistance it would be very helpful. For the straight section I can draw the front face and just pull it by PRESSPULL, but I cant seem to do it with the cuvred section. Is there a way to draw the face and use PRESSPULL and pull it at an desired angle or radius? If anyone could provide some information it would be helpful. Thanks, M.I
  7. Hi, I'm an Autocad Architecture user (the 2013 student version) and I was wondering if someone can solve a mystery for me. In Acad's Material library there are some Water materials you can choose from such as Swamp, Swimming Pool, Tropical etc, but I can't figure out how they're supposed to be used to save my life. When I check the properties of water materials, in the little preview window they are applied to a "Pool of Liquid" geometry. Am I supposed to create that sort of geometry? How? I don't get it. It's embarrasing, really. Must be some little obvious thing i'm missing. I'd like to ask some of the more experienced people here to explain to me, if possible, how I'm supposed to work with these water materials. Thanks in advance!
  8. Hi, yes i know im new so please dont hate. I am looking for a tutorial to help me learn 3dsmax. I model in archicad and want to produce photorealistic renders. I have been a user of artlantis for the past 2 years but want to move one. attached is an example of what i wish to achieve Please help me find a tutorial THANKS.
  9. Right, I’m racking my brain here and I’m finally giving in and looking for assistance from the collective knowledge on the forum. I am having some mapping difficulties with regards to applying a jpeg as a material map onto a surface material. Below are the details. I have a surface model which was generated from topographical information. I have aerial photography of the area the topographical information is based on. The photography covers approximately 1000m2 area. The topography area in contained within this area, it is in the upper right hand corner of the square photo. I have applied planar mapping to the surface I resized the mapping area of the surface to suit the area that the photo covers (I created a boundary rectangle and adjusted the mapping size to suit). I created a customer material using the jpeg photo I applied it to the surface The image scale is set to 1000 All other settings remain as default settings. The mapping displays over my model, but its on the wrong location, i.e. information contained within the jpeg that is out with the topographical area is appearing on the model. When I turn off tiling the mapping disappears from my model completely. I have read a few tutorials today and went back to basics on a few trials by creating blocks and applying the material and scaling it that way. All behave as anticipated. Apart from this. Any help that could be given would be great. Thanks in advance G AutoCAD 2011 Windows XP Professional.
  10. Michelle85

    Rendering

    Hi, I've worked on AutoCad for many years but only just upgraded to Architecture 2012, so have tried my first 3D! I am struggling with my render quality, i am rendering in Presentation quality yet the finished render is still a little blurry and quiet small i have sellected -640x480. Can any one help?
  11. This is my first post on CADTutor so please go easy on me if I do anything wrong! I am trying to render a scene, but without having a grey background. I have tried the following techniques but I still cant get it to work without some sort of issue. 1. Tried adding a sun and sky illumination, its renders the image perfectly but this sadly brings in a greyish background. 2. Tried creating a view in model space and then I added a white background image, but it seems to darken the render, although it does sort the white background problem 3. Finally I tried creating a viewport in paperspace, this sorts the white background problem, but I then lose all of my shadows. All of the above are based on a perspective view/angle Can anyone suggest a solution?
  12. HELP! I'm rendering the video for an animation in Inventor and right now for a sequence of the film it is only rendering points with a positive Z coordinate. Any clue how this can happen? A fade has been applied to 2 components with negative Z coordinates, one of which is active taking away only the roof of a warehouse to see the interior.
  13. Hi, I'm currently rendering a 30 second video at premium anti-aliasing at 24 fps and the estimated time is 100+ hours. The time is understandable, but when I check the status of the computer, it is using 100% of the CPU but only 50%-66% of the RAM (2.0Gb of 6.0Gb used by Inventor). Is there any way of changing the setting on this (and eventually the other) computer? The (3) computers have: Windows 7 - 64bit - unanimous Computer 1 6Gb of RAM, Intel Xeon CPU, E5405 @2.00GHz NVIDIA Quadro NVS 290 Computer 2 4Gb of RAM, Intel Core Duo CPU, T9600 @2.80GHz ATI Mobility RAdeon HD 3670 Computer 3 4Gb of RAM, Intel Xeon CPU, E5405 @2.00GHz NVIDIA GeForce 9500 GT Any tips are greatly appreciated!!
  14. When rendering the following scene, the area, where two transparent objects (windows) overlap, renders black. This happens in both cases; the two windows stay parallel to each other, the two windows are orthogonal to each other. The windows measure 2cm in thickness; the material applied is Autocad standard "Clear". I remember having rendered the same scene before without any issues. Two windows parallel: Two windows orthogonal: Did this happen to you? Do you know of a solution? PS: The file is too large to post.
  15. I could really use some help with this. I’ve been using AutoCAD for about eight years now for architectural support in 2D. Lately drawing models for my smaller parts and rendering really helps to get the message across. Problem is rendering. I can never remove the segmenting of arcs and circles even in the highest of setting. Does AutoCAD have fundamental problems with rendering solids? I’ve used 3rd party programs for rendering also with the same results. I must be missing something. Example of my setting: Viewres = 20000 Facetres= 10 Whiparc = 1 segments in a polyline curve = 30000 attached are samples of segmented renders. Thanks in advance.
  16. I just learned how to add material to objects so I am having fun with that but I was wondering if Autocad 2011 had an object library were I can add trees and bushes to make my building more realistic. If Autocad 2011 does not have a library, what is the best website where I can get 3D blocks for free. This is what I have so far, I know it is not perfect but I just finished my freshman year of college so I dont know too much yet. Also, I was wondering if it was possible to create a viewport in another window because I have two monitors and I want one for top view and the other monitor for an isometric view. Thank you! -Joseph Marquez
  17. I'm working on an intro with 3dsMax. But when I'm rendering the animation, it literally takes overnight to render it. What could be causing such a slow render? The animation uses the standard 100 frames.
  18. Guinnessman

    Output Size

    Hi, I am having a problem with output size when rendering. From Draft right through to presentation the output size is greyed out so I cannot change it. I've never had this problem before. Have I inadvertantly clicked on something which disables the output size? Help !!
  19. Hi folks, long time no see! I have two viewports in a layout showing 3d objects where I would like to see rendered quality when I print my dwg. How do I get this to work right? As of now the print output is not that great of quality. Shadeplot is set to 'rendered' and presentation quality for both viewports. Is there anything else I can do here to get it looking better?
  20. ThomasHiensch

    a few beginners questions

    Hi, I have a few hopefully simple questions. And uhm, please answer them as if I'm dumb . 1. Why are free models I've downloaded all black? Adding lights doesn't seem to help either. 2. How can I make: a (grouped) car with realistic headlights? This would incloude beams, a glow, and lensflare. That's it for now, many thanks Kind regards Thomas Hiensch
  21. I'm rendering in 3ds max and every time I use photometric lights, the image renders all black. Everytime I render with standard lights, its lit. I would rather use the photometric so I was wondering if I am missing some setting to make them show?
  22. I just downloaded the new 3ds max design 2011 and I can't get it to render or take materials for the life of me. The 2010 version had no problems and I don't know if I'm missing a setting or something. I hope this is an easy fix, can someone please help? Every time I add lights the renderings come out all black. Without lights, they hardly take materials from the material library unless I use the asset browser. The viewport perspective is all black as well unless I put it in hidden line. Please help
  23. PaulSimms

    3d Wireline

    Hi, I've been struggling to get a decent wireline output as an image or DWG from my 3d model without using "printscreen". Any ideas welcome, thanks, Paul:)
×